Lindt LINDOR baton gorzki z nadzieniem 37g
Czekolada gorzka z delikatnie rozpływającym się nadzieniem (43%).
Mała przyjemność w formie batonika
Batony Lindt są oblane jedwabiście mleczną czekoladą z aksamitnym nadzieniem.
Najlepsza szwajcarska czekolada
Za doskonałym smakiem i wybitnie kremową konsystencją stoją Lindt Maîtres Chocolatiers, którzy szukają inspiracji na całym świecie. Poszczególne receptury są perfekcyjnie dopracowane. Czasem nasi Maîtres Chocolatiers tworzą je latami, byśmy mogli cieszyć wybitnym kunsztem cukierniczym, którym charakteryzuje się najlepsza szwajcarska czekolada.
Proces tworzenia wyjątkowej czekolady!
Najlepsze kakao
Wyjątkowy smak naszej czekolady jest efektem przyjętej przez nas wysokiej jakości ziaren kakaowca pochodzących z najsłynniejszych regionów świata
Wyjątkowy proces prażenia i mielenia
Po wyselekcjonowaniu i wymieszaniu wysokiej jakości ziaren kakaowca prażymy śrutę kakaową, aby wydobyć z niej aromat i najlepszy smak, a następnie poddajemy ją mieleniu w celu uzyskania idealnie gładkiej masy.
Wynalazek Lindta
W 1879 r. Lindt zrewolucjonizował proces produkcji czekolady, wynajdując konszowanie – proces ciągłego, intensywnego mieszania płynnej, gorącej czekolady. To właśnie w ten sposób uzyskujemy wyróżniającą nas jedwabiście gładką konsystencję, z której słyniemy.
Najlepsze składniki
Z wiodących regionów świata pozyskujemy nie tylko ziarna kakaowca, ale również pozostałe składniki. A następnie przetwarzamy je z taką samą dbałością, z jaką je selekcjonujemy.
Doskonałe wykończenie czekolady
Delektowanie się czekoladą to doznanie obejmujące wszystkie zmysły. Naszą dbałość o szczegóły można dostrzec na każdym kroku, od procesu temperowania, zapewniającego błyszczący i luksusowy wygląd naszych czekolad, po eleganckie opakowania.
Składniki
cukier, tłuszcze roślinne (kokosowy, z nasion palmy), tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, MLEKO pełne w proszku, odtłuszczone MLEKO w proszku, LAKTOZA, bezwodny tłuszcz MLECZNY, emulgator: lecytyny (SOJA), ekstrakt słodowy JĘCZMIENNY, aromaty, Czekolada mleczna: Masa kakaowa minimum: 32 %. Masa mleczna minimum: 21 %
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g:: Wartość energetyczna: 2550 kJ/ 615 kcal, Tłuszcz: 48 g, - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 36 g, Węglowodany: 37 g, - w tym cukry: 34 g, Białko: 5,3 g, Sól: 0,04 g