Lindt Biedronki i pszczółki z czekolady mlecznej nadziewanej 100 g
Czekolada mleczna nadziewana kremem z orzechów laskowych (42%) i chrupkami ryżowymi (3%).
Tajemnica świąt z Lindt
Słodycze Lindt to nie tylko idealny upominek dla bliskich, lecz także prezent dla Ciebie, kiedy tylko masz ochotę na chwilę przyjemności.
Lindt & Sprüngli
Od 1845 roku Lindt oddaje się tworzeniu najwyśmienitszych czekoladek. Doskonałe przepisy sporządzane przez naszych Maîtres Chocolatiers przynoszą chwile słodkiej przyjemności miłośnikom czekolady na całym świecie.
Rozkoszuj się chwilą przyjemności z Lindt
Rozkoszuj się chwilą czekoladowej błogości. Słodycze Lindt to idealne dopełnienie Twojej chwili. Niezapomniane czekoladowe doświadczenie zaczyna się już w momencie odwijania papierka. Jego kuszący szelest jeszcze bardziej potęguje ochotę na zasmakowanie tego słodkiego arcydzieła.
Lindt Difference - dlaczego czekolada Lindt jest tak wyjątkowa?
Najlepsze kakao
Wyjątkowy smak naszej czekolady jest efektem przyjętej przez nas wysokiej jakości ziaren kakaowca pochodzących z najsłynniejszych regionów świata
Wyjątkowy proces prażenia i mielenia
Po wyselekcjonowaniu i wymieszaniu wysokiej jakości ziaren kakaowca prażymy śrutę kakaową, aby wydobyć z niej aromat i najlepszy smak, a następnie poddajemy ją mieleniu w celu uzyskania idealnie gładkiej masy.
Wynalazek Lindta
W 1879 r. Lindt zrewolucjonizował proces produkcji czekolady, wynajdując konszowanie – proces ciągłego, intensywnego mieszania płynnej, gorącej czekolady. To właśnie w ten sposób uzyskujemy wyróżniającą nas jedwabiście gładką konsystencję, z której słyniemy.
Najlepsze składniki
Z wiodących regionów świata pozyskujemy nie tylko ziarna kakaowca, ale również pozostałe składniki. A następnie przetwarzamy je z taką samą dbałością, z jaką je selekcjonujemy.
Doskonałe wykończenie czekolady
Delektowanie się czekoladą to doznanie obejmujące wszystkie zmysły. Naszą dbałość o szczegóły można dostrzec na każdym kroku, od procesu temperowania, zapewniającego błyszczący i luksusowy wygląd naszych czekolad, po eleganckie opakowania.
Składnki
cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO W PROSZKU, miazga kakaowa, TŁUSZCZ MLECZNY, LAKTOZA (Z MLEKA), ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU, EKSTRAKT SŁODOWY JĘCZMIENNY, emulgator (LECYTYNA SOJOWA), aromat (wanilia) , Masa kakaowa minimum: 30%. Masa mleczna minimum: 20%
Wartości odżywcze
w 100 g: Wartość energetyczna : 2299 kJ/551 kcal, Tłuszcz : 32 g, - w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 16 g, Węglowodany : 57 g, - w tym cukry : 53 g, Białko : 7,3 g, Sól : 0,14 g