Lindt Baton gorzki orzechowy 35g
Lindt baton czekoladowy gorzki z orzechami 35g
*Data ważności 31.01.2024
Mała przyjemność w formie batonika
Batony Lindt są oblane jedwabiście mleczną czekoladą z aksamitnym nadzieniem.
Najlepsza szwajcarska czekolada
Za doskonałym smakiem i wybitnie kremową konsystencją stoją Lindt Maîtres Chocolatiers, którzy szukają inspiracji na całym świecie. Poszczególne receptury są perfekcyjnie dopracowane. Czasem nasi Maîtres Chocolatiers tworzą je latami, byśmy mogli cieszyć wybitnym kunsztem cukierniczym, którym charakteryzuje się najlepsza szwajcarska czekolada.
Proces tworzenia wyjątkowej czekolady!
Najlepsze kakao
Wyjątkowy smak naszej czekolady jest efektem przyjętej przez nas wysokiej jakości ziaren kakaowca pochodzących z najsłynniejszych regionów świata
Wyjątkowy proces prażenia i mielenia
Po wyselekcjonowaniu i wymieszaniu wysokiej jakości ziaren kakaowca prażymy śrutę kakaową, aby wydobyć z niej aromat i najlepszy smak, a następnie poddajemy ją mieleniu w celu uzyskania idealnie gładkiej masy.
Wynalazek Lindta
W 1879 r. Lindt zrewolucjonizował proces produkcji czekolady, wynajdując konszowanie – proces ciągłego, intensywnego mieszania płynnej, gorącej czekolady. To właśnie w ten sposób uzyskujemy wyróżniającą nas jedwabiście gładką konsystencję, z której słyniemy.
Najlepsze składniki
Z wiodących regionów świata pozyskujemy nie tylko ziarna kakaowca, ale również pozostałe składniki. A następnie przetwarzamy je z taką samą dbałością, z jaką je selekcjonujemy.
Doskonałe wykończenie czekolady
Delektowanie się czekoladą to doznanie obejmujące wszystkie zmysły. Naszą dbałość o szczegóły można dostrzec na każdym kroku, od procesu temperowania, zapewniającego błyszczący i luksusowy wygląd naszych czekolad, po eleganckie opakowania.
Składniki
Lindt Czekolada gorzka z nadzieniem z orzechów laskowych „18 %" oraz z całymi orzechami laskowymi (7 %). cukier, miazga kakaowa, orzechy laskowe (13 %), tłuszcz kakaowy, bezwodny tłuszcz mleczny, laktoza, mleko w proszku odtłuszczone, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, mleko w proszku pełne, emulgator (lecytyny sojowe), aromat, ekstrakt słodu jęczmiennego, Czekolada: masa kakaowa minimum 45 %
Alergeny
Może zawierać śladowe ilości migdałów, mleka i innych orzechów.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 2346 kJ / 564 kcal Tłuszcz 37 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18 g Węglowodany 48 g - w tym cukry 43 g Białko 6,2 g Sól 0,05 g