Jeść zdrowiej i żyć dłużej
Żywienie osób w starszym wieku
Kuchnia Lidla
Książka kucharska w formie albumu według przepisów Karola Okrasy
Nowa , zafoliowana w oryginalnej folii ochronnej..
„Jeść zdrowiej i żyć dłużej. Żywienie osób w starszym wieku” jest dziesiątą, jubileuszową książką Lidl Polska
W pracach nad książką uczestniczył prof. dr hab. n. med. Mirosław Jarosz, dyrektor Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej oraz ambasador Kuchni Lidla – Karol Okrasa. „Zawarte w książce porady i przepisy oparte są na Piramidzie Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej dla osób w wieku starszym, która została opracowana przez Instytut Żywności i Żywienia w 2017 r. na podstawie najbardziej aktualnych zaleceń WHO. Podstawą piramidy jest oczywiście ruch, odpowiednie nawodnienie oraz właściwa ilość warzyw i owoców. To prosty przepis na dłuższe życie! Dzięki współpracy z Lidlem możemy szerzyć tę wiedzę” - zaznacza prof. dr hab. n. med. Mirosław Jarosz, dyrektor Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej.