LEJEK PLASTIKOWY DUŻY WYSOKI 25 CM DO BALONU BUTLI 350125
Lejek doskonały do odsączania owoców po fermentacji wina w miazdze. Niezastąpiony również przy przelewaniu dużych ilości płynów - dzięki bardzo dużej pojemności.
Wysokość lejka wynosi ponad 30 cm.
Świetnie sprawdza się w komplecie z dedykowanym sitkiem do lejków (również z oferty firmy BROWIN).
Średnica: 25 cm
Średnica wlotu: 4 cm
Średnica wylotu: 2,5 cm
Wysokość: 30 cm
- Wysoki brzeg – nie martw się rozlanym trunkiem – dzięki dużej pojemności i wysokiemu brzegowi lejek idealnie nada się do przelewania dużych ilości płynów.
- Pomoc przy produkcji wina – przemyślana konstrukcja lejka sprawia, że świetnie sprawdzi się on również przy odsączaniu owoców podczas fermentacji w miazdze.
- Solidne wykonanie – produkt wykonany jest z polipropylenu (PP) dopuszczonego do kontaktu z żywnością, również z alkoholem.
- Zestaw idealny – aby jeszcze lepiej wykorzystać funkcjonalność produktu zastosuj go w komplecie razem z dedykowanym do niego sitkiem (350026).
- Wygoda i bezpieczeństwo – wykorzystując lejek z wysokim brzegiem w bezpieczny i szybki sposób dokonasz przelania lub filtracji swoich domowych trunków bez obaw o utratę chociażby kropli!
Lejek z wysokim brzegiem jest hitem wśród akcesoriów dedykowanych miłośnikom domowych win i nalewek. Przy jego pomocy w szybki i bezproblemowy sposób odsączysz owoce po fermentacji w miazdze, a także przelejesz duże ilości trunków do butelek bez obaw o ich rozlanie!
Produkt idealnie nadający się do balonów oraz galonów to propozycja zarówno dla początkujących jak i zaawansowanych winiarzy. Wykorzystasz go jednak nie tylko podczas przygotowywania domowych trunków, ale również podczas zwykłego gotowania i przygotowywania przetworów! Specjalna konstrukcja i wysoki brzeg lejka sprawiają, że żaden płyn nie ulegnie rozlaniu, a przy wykorzystaniu dodatkowego sitka odsączenie owoców po fermentacji w miazdze stanie się szybkie i proste. Lejek wykonany jest z polipropylenu (PP) przeznaczonego do kontaktu z żywnością i alkoholem. Polipropylen nie wchodzi w reakcję z alkoholem – pozostaje więc neutralny dla smaku i zapachu.