Smaczny baton proteinowy na dietę bogatą w białko i ubogą w węglowodany. Idealny jako przekąska w podróży i między posiłkami, jako prawdziwa alternatywa dla słodkich przekąsek i oczywiście podczas ćwiczeń oraz w celu pokrycia zwiększonego zapotrzebowania na białko.
Layenberger – specjalista od żywności funkcjonalnej
- Batony wysokobiałkowe Layenberger są idealne dla diety bogatej w białko i o obniżonej zawartości węglowodanów.
- Idealny jako przekąska w podróży i między posiłkami, jako prawdziwa alternatywa dla słodkich przekąsek i oczywiście podczas ćwiczeń oraz w celu pokrycia zwiększonego zapotrzebowania na białko
Składniki:
Hydrolizat kolagenu*, polewa z gorzkiej czekolady ze słodzikiem (20%) (masa kakaowa, słodzik maltitol, tłuszcz kakaowy, emulgator lecytyny (SOJA), naturalny aromat waniliowy bourbon), białko mleka, substancja utrzymująca wilgoć, woda, białko sojowe, tłuszcz kokosowy, serwatka białko, chrupki sojowe (białko SOJA, mąka ryżowa, ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO, sól kuchenna), żurawina liofilizowana (0,7%), kwas cytrynowy zakwaszający, sproszkowane owoce borówki (0,5%) (sproszkowane owoce borówki, maltodekstryna), aromat naturalny, aromat, substancja słodząca sukraloza, barwnik karmin. *z wołowiny
Może zawierać śladowe ilości jaj, orzeszków ziemnych i orzechów. Może mieć działanie przeczyszczające, jeśli jest spożywany w nadmiarze.