Lasagne - makaron marki Le Veneziane, bezglutenowy.
Składniki: mąka kukurydziana włoska, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego. Bez barwników.
Nie wymaga wcześniejszego ugotowania płatów lasagne, nadaje się do bezpośredniego zapiekania.
Produkt posiada oznaczenie przekreślonego kłosa; wpisany na listę produktów bezglutenowych Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna: 1505kJ/354kcal, tłuszcze 0,95g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,14g, węglowodany 799,12g, w tym cukry 0,6g, błonnik 2g, białko 6,45g, sól 0,03g.
Masa netto: 250g.
Wyprodukowano we Włoszech.
Makarony bezglutenowe Molino di Ferro
Podstawą kuchni włoskiej są oczywiście dania makaronowe. W naszej ofercie nie mogło zabraknąć zatem także makaronów bezglutenowych. Wszystkie formaty makaronów marki Le Veneziane i Le Asolane są wytwarzane tradycyjną włoską rzemieślniczą metodą "trafilato in bronzo", co oznacza, że sita nadające kształt makaronu, są wykonane z brązu, co pozwala na uzyskanie chropowatej struktury makaronu. Do takiej powierzchni pasty lepiej przylega sos, a Włosi dbają o szczegóły znając najlepiej wszelkie tajniki perfekcyjnie przyrządzonego dania z makaronu. Dlatego zadbali także, aby makaron nie rozgotowywał się i zachowywał swoją strukturę "al dente" po jego ugotowaniu. Wszystkie makarony bezglutenowe Le Veneziane i Le Asolane posiadają licencjonowany znak przekreślonego kłosa. Ponadto firma gwarantuje, że do wytwarzania swoich produktów stosowana jest wyłącznie kukurydza włoska, bez organizmów modyfikowanych genetycznie.
Smaczne oraz niezwykle pożywne makarony bezglutenowe z oferty naszego sklepu!
Dieta bezglutenowa nie stanowi już ograniczenia w codziennym sposobie odżywiania, wszyscy smakosze włoskiej kuchni mogą spokojnie delektować się swoimi ulubionymi daniami makaronowymi. W ofercie naszego sklepu znajdziecie Państwo makarony bezglutenowe włoskiego producenta Molino di Ferro z regionu Veneto. Jest to nowoczesne przedsiębiorstwo, a rzemieślnicze, tradycyjne metody produkcji, wybór najwyższej jakości kukurydzy i wielopokoleniowe doświadczenie wpływają na silną pozycję i popularność ich produktów wśród osób na diecie bezglutenowej. Warto podkreślić, że wszystkie produkty marek Le Veneziane i Le Asolane (wersja ekologiczna) na bazie mąki kukurydzianej są lekko strawne, a jednocześnie posiadają wysokie walory odżywcze. Wszystkie produkty z tej linii posiadają licencjonowany znak przekreślonego kłosa.