LAKTOPIN KULTURY BAKTERII KWASU MLEKOWEGO
14 saszetek
LAKTOPIN to preparat uzupełniający codzienną dietę o kultury bakterii kwasu mlekowego (Lactobacillus sakei Probio 65).
Ryboflawina (witamina B2) i cynk pomagają zachować zdrową skórę.
Sposób użycia:
1 kapsułka dziennie. Kapsułkę należy połknąć i popić dużą ilością wody. W przypadku trudności z połknięciem kapsułki oraz podczas stosowania u dzieci, kapsułkę można otworzyć, a jej zawartość dodać do przestudzonego lub zimnego posiłku, np. jogurtu. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Zaleca się przyjmowanie przed lub po pierwszym posiłku w ciągu dnia.
Skład:
Lactobacillus sakei Probio 65; inulina; składnik kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza; glukonian cynku (cynk); substancja wypełniająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych; substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; ryboflawina (witamina B).
Przeciwwskazania:
Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. W przypadku wystąpienia objawów niepożądanych należy zaprzestać stosowania preparatu i skonsultować się z lekarzem. Nie stosować u dzieci poniżej 3. roku życia.