LaCava Ethiopia Koke Anaerobic Natural Filter 250g
Na wstępie chcemy Ci bardzo podziękować za zainteresowanie naszą ofertą.
Jeśli zawsze kupujesz produkty oryginalne, pochodzące z legalnych źródeł to dobrze trafiłeś bo mamy dla Ciebie świetną ofertę.
LaCava Ethiopia Koke Filter 250g
- Producent: LaCava
- EAN: 5905215161650
- Opakowanie: 250g
- Pochodzenie: Etiopia
- Rodzaj kawy: Ziarnista
- Obróbka: Anaerobic natural
- Arabica / Robusta: 100% Arabica
- Stopień palenia ziaren: Jasny
- Profil smakowy: Kompot truskawkowy, suszona śliwka, wino, kakao
- Przeznaczenie: Drip (Metody alternatywne)
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty kompotu truskawkowego, suszonej śliwki, wina i kakao.
Kraj pochodzenia kawy: Etiopia
Region: Gedeo, Yirgacheffe
Metoda obróbki: Anaerobic natural
Odmiana: Heirloom
Położenie upraw: 1870 - 1900 m n.p.m.
Punkty w cuppingu: 88 / 100 pkt
Ethiopia Koke, czyli doskonała równowaga słodyczy kakao i kompotu truskawkowego z głęboką, wytrawną śliwkowo-winną owocowością. Kawa pochodzi ze strefy Gedeo w regionie Yirgacheffe, który znany jest z pierwszej w historii stacji mycia w Etiopii.
Ziarna obrabiane są metodą anaerobic natural, dzięki czemu kawa zyskuje bardzo wyraźny, wyrafinowany smak. Taki smak, obok którego trudno przejść obojętnie, zwłaszcza dla miłośników kaw o intensywnym, złożonym i dobrze zbalansowanym profilu sensorycznym. Panie i Panowie – Ethiopia Koke.