L’Epicurien to rodzinna, francuska firma o 40 letniej historii, której główną (jak sama nazwa wskazuje) dziedziną działalności jest dawanie ludziom szczęścia i przyjemności. Kulinarnej. Motto ojców założycieli, to obudzić w każdym z nas epikurejczyka…
Zaczynali w Paryżu, a obecnie tworzą swoje dzieła kulinarne w Langwedocji. Dwóch braci wpadło na pomysł tworzenia prostych i smacznych produktów, z najlepszych składników, przy zachowaniu szacunku do francuskiej historii kulinarnej i sposobu produkcji. „Prostota, autentyczność, kreatywność to nasze jedyne tajemnice produkcyjne”. Francuskie specjały z najwyższej półki, rzemieślnicze arcydzieła.
-----------------
Epikurejczycy przyzwyczaili do smaków wybitnych, mieszanek zaskakujących, bodźców absolutnych, recenzji nieprzyzwoitych (patrz musztarda epikurejczyka na mustardo).
"Od razu widzimy Twój grymas (jeśli nie jest to już szeroki uśmiech). Używany przez nas czosnek jest parzony, a więc słodki i delikatny. Ten krem jest zmysłowy, a przez to bardzo lekkostrawny! Doskonale sprawdza się w komponowaniu sosów do mięs, do winegretu, warzyw gotowanych na parze czy np. jako aperitif do maczania paluszków z surowych warzyw. Sprobujesz, poznasz, zakochasz się. "
Dla mięsożernych: do kawałka jagnięciny lub wieprzowiny.
Skład: Czosnek 87% (pochodzenia spoza UE), olej słonecznikowy, sól, środek zakwaszający: kwas mlekowy.
Najlepiej spożyć do: 02/23 | Uwaga, mały słoik 100 g
Cena na stronie producenta: 4,50 Euro