KWAS L-ASKORBINOWY
Witamina C (kwas askorbinowy) to związek, którego właściwości są wykorzystywane nie tylko w medycynie. Witamina C znalazła zastosowanie także w kosmetyce. Jednak od lat jest słynna przede wszystkim z tego, że wspomaga odporność organizmu.
Jak używać witaminę C w proszku? Na co dzień w ramach profilaktyki można witaminizować swoje napoje, jest to przydatne zwłaszcza zimą. Pół do jednej łyżeczki na litr świeżo wyciśniętego soku marchewkowo - jabłkowego lub zielonej herbaty. Napoje robią się nieco kwaskowate, ale bardzo przyjemne w smaku – tak jakbyśmy dodatkowo dodali trochę soku z cytryny. Napoje nie mogą być gorące, ponieważ witamina nam się utleni.
Zalecana dzienna porcja: 1g (1000 mg) – 1250%RWS (Referencyjna Wartość Spożycia). Nie należy przekraczać zalecanej porcji 1 g w ciągu dnia.
Składniki;
- Kwas L-Askarbinowy 100 %
Kraj pochodzenia; Chiny
Waga; 5 kg
Producent; Targroch