KWAS CHLEBOWY BIO 330 ml - EKO NATURA
- Cechy: ekologiczny|bez laktozy|wegański|wegetariański
- Zawartość netto: 330 ml
- Producent: EKO NATURA
Ekologiczny kwas chlebowy marki Eko-Natura. To bezalkoholowy napój, wyprodukowany z naturalnych surowców, według starych receptur. Pasteryzowany bez użycia konserwantów.
Do produkcji kwasu chlebowego wykorzystuje się chleb żytni. Kwas chlebowy ma liczne właściwości zdrowotne.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed działaniem słońca i mrozu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.
Możliwy osad naturalnego surowca (błonnik). Przed otwarciem wstrząsnąć.
wpływ na zdrowie:
Kwas chlebowy otrzymywany jest w wyniku fermentacji chleba żytniego. Napój ten bardzo szybko gasi pragnienie, dlatego sprawdza się w upalne dni. Wpływa on korzystnie na trawienie, wspomaga odchudzanie, a zawarte w nim bakterie kwasu mlekowego działają jak naturalny probiotyk, wzmacniając mikroflorę jelit. Dzięki obecności bakterii probiotycznych kwas chlebowy wpływa też na wzmocnienie odporności.
zastosowanie:
Kwas chlebowy najlepiej pić schłodzony. Idealnie sprawdza się on w upalnie dni, gdyż bardzo szybko gasi pragnienie. Kwas ma lekko kwaśny smak.
skład:
uzdatniona woda, chleb żytni*, cukier*,drożdże (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 103 kJ / 24 kcal
Tłuszcz: 0,40 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,20 g
Węglowodany: 5,10 g
w tym cukry: 4,20 g
Błonnik: 0,20 g
Białko: 0,10 g
Sól: 0,05 g
cechy produktu:
Bez laktozy, ekologiczny, wegetariański, wegański
kraj producenta:
Polska
producent:
Eko-Natura
zawartość netto:
330 ml