Aromatyzowany kwas mrówkowy w żelu (125g)
Zwalczanie Warrozy kwasem mrówkowym Na podstawie wielu publikacji krajowych i zagranicznych naukowców, a także w oparciu o doświadczenia pszczelarzy dowiedziono, że jednym ze sposobów zwalczania Warrozy w rodzinach pszczelich jest stosowanie kwasu mrówkowego. Sposób ten jest bardzo prosty, gdyż polega na tym, że czynnikiem niszczącym Warrozę są jedynie opary kwasu mrówkowego powstałe w wyniku jego parowania. Na bieżąco kontrolować opad martwych pasożytów. Stosowanie kwasu mrówkowego do zwalczania warrozy ma jeszcze inną poważną zaletę - zakwasza środowisko rodziny pszczelej przez co ogranicza rozwój grzybicy, również groźnej choroby pszczół.
UWAGA! Kwas mrówkowy jest substancją żrącą. Podczas napełniania pojemnika kwasem mrówkowym należy chronić oczy i ręce używając okularów i rękawic ochronnych.
Chcąc produkować zdrową żywność musimy wycofać z rodzin pszczelich groźne środki chemiczne- alternatywną dla "ciężkiej chemii" są właśnie kwasy organiczne, jak np. kwas mrówkowy.
Masa netto 125g.
Zapraszamy również na inne nasze aukcje!!!
Podsiadamy wiele innych akcesoriów do uli polecamy także starannie wykonane ramki, w naszej szerokiej ofercie można znaleźć prawie wszystko.