Kuskus - to małe kulki kaszki. Wytwarzana jest z pełnoziarnistej semoliny (z twardej pszenicy) dzięki czemu ma wysoką zawartość błonnika i dłużej syci. Kuskus jest gotowy w mgnieniu oka, wystarczy zalać go wrzątkiem, przykryć pokrywką i po 5 minutach spulchnić/rozdrobnić widelcem i gotowe. Możesz przygotować świetne mieszanki z kuskusu, cokolwiek w nim zmieszasz - warzywa, mięso, tuńczyka itp. Możesz użyc do zagęszczenia zup i sosów. Jest pyszny również na słodko - z owocami, orzechami, miodem na śniadanie.
100% pełnoziarnista kaszka z semoliny
Przechowywać w temp. do 25 °C i wilgotności do 75 %
Składniki: Przechowywanie: Średnie dane żywieniowe na 100 g Energia: 1448 kJ / 342 kcal Tłuszcze: 2 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,25 g Węglowodany: 64,7 g w tym cukry: 4,5 g Błonnik: 7,9 g Białko: 12,4 g Sól: 0,01 g