KURKA SUSZONA
Produkt pakowany jest w papierowy worek z foliowym wnętrzem
Idealny dodatek
Suszone kurki to doskonały dodatek do duszenia oraz smażenia mięs.
Jest idealnym uzupełnieniem zup grzybowych oraz głównym składnikiem sosów (np. w połączeniu z maślakami).
Możemy je także stosować do przyozdobienia wytrawnych potraw.
Kurki z powodzeniem mogą zastąpić nam mięso. Odpowiednio przyrządzone nadadzą daniom charakteru. Świetnie sprawdzą się również jako dodatek do farszu na kotleciki warzywne. Będą stanowiły doskonałą bazę smakową pod całą potrawę.
Mięsiste grzyby
Warto pamiętać, że kurki namoczone przed użyciem (przez około 30 minut) w wodzie nabiorą objętości i wzmocnią swój aromat.
Ich nieco pieprzny smak wkomponuje się w tradycyjną jajecznicę i pozwoli uzyskać niebanalne śniadanie.
Kolejnym zastosowaniem tych żółto-pomarańczowych grzybów jest użycie ich podczas przyrządzania makaronów lub risotto.
Z kurek możemy także przyrządzić łososia w sosie. Wystarczy, że przygotujemy filety z łososia, sok z cytryny, oliwę, kurki, cebulę, czosnek, śmietanę oraz koperek. Do całości możemy dodać ugotowany makaron lub ziemniaczki.
Produkt wysyłany jest w opakowaniu typu "doypack" ze struną, a to pozwala na zachowanie długiej świeżości.
Opakowanie jest trwałe i można je wielokrotnie otwierać i zamykać.
- Opis towaru: Suszone kurki to świetny dodatek do sosów grzybowych czy zupy. Stanowią idealny składnik marynat do mięs oraz innych tradycyjnych potraw.
- Skład towaru: 100% kurki.
- Kraj pochodzenia: Polska
* Warto pamiętać, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
* W zakładzie pakowane są również: sezam, gorczyca, seler, produkty zawierające gluten, różne orzechy.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
* Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
* UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.