Sprzedawane przez nas mięso pochodzi z gospodarstwa ekologicznego lokalnej wiejskiej farmy z codziennych świeżych dostaw.
Rolnictwo ekologiczne bazuje na produkcji opartej o środki pochodzenia naturalnego. Jest to specyficzny system gospodarowania, który zakłada zrównoważenie produkcji roślinnej ze zwierzęcą.
Jakość naszych produktów wynika z ich naturalności, która bezpośrednio przekłada się na Twoje zdrowie, gdyż jest całkowicie wolne od wszelkiego rodzaju szkodliwych i chorobotwórczych pierwiastków, GMO i sztucznych koncentratów.
Oferujemy Państwu najwyższa jakość mięsa z chowu na wolnym wybiegu.
- niepowtarzalny smak
- naturalny kolor i konsystencja
- wolne od konserwantów
Dostawy na terenie Krakowa i okolic realizujemy niezmiennie po wcześniejszym ustaleniu.
Serdecznie zapraszamy!
KURCZAK ROSOŁOWY ŚWIEŻY Z FARMY OK. 1,5 KG
Oferowane przez nas kurczaki są soczyste, naturalnie pulchne i pyszne.
Pochodzą z zabezpieczonych gospodarstw, gdzie dobrostan zwierząt jest najważniejszy.
Kurczak jest idealny do pieczenia w całości na rodzinne spotkania, a także do przygotowania innych posiłków.
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE GOTOWANIA
Piecz całego kurczaka w wysokiej temperaturze 220 ºC przez 20 minut, aby przyrumienić skórkę, następnie przykryj np. folią aluminiową i zmniejsz temperaturę do 180 ºC. Piecz przez 1,5 godziny, od czasu do czasu polewając kurczaka sokami z pieczenia.
Po upieczeniu, przed krojeniem na części zostaw kurczaka pod przykryciem, aby mięso "odpoczęło" przez 10-15 minut.