✅ Kultury PC, najlepsze do wykonania serów z porostem białej pleśni takich jak Camembert i Brie.
✅ Seria: Aroma-Tek
✅ Kultury są w postaci proszku, należy przechowywać je w zamrażarce. 10g kultur bakterii przeznaczone jest na 100l mleka.
✅ Z tą kulturą należy użyć dodatkowo kultury MST!
✅ Jak stosować:
- Zaszczepianie bezpośrednie - wsyp kulturę bezpośrednio do mleka, bez wstępnej aktywacji. Wymieszaj dokładnie.
- Spryskiwanie- rozpuścić dawkę na 100 litrów mleka w 0,5 L przegotowanej wody i ochłodzonej do temperatury 20 st. C (lub proporcjonalnie większe/mniejsze ilości). Wysuszyć powierzchnię sera i spryskiwać zgodnie z przepisem, z którego korzystamy przy produkcji sera.
✅ Przed zastosowaniem należy pamiętać o odkażeniu opakowania i przyrządów, którymi będziesz posługiwał się podczas otwierania.
✅ Więcej substancji pomocniczych dostępnych jest na naszej stronie.