KULTURY BAKTERII DO JOGURTU MLEKA NA 4L
Renomowanej marki BIOWIN
Model 411202
Co łączy mleko z bakteriami? Okazuje się, że… kultura, a właściwie całkiem spora ilość kultur. I że do tego jest to połączenie bardzo korzystne, które nawet najlepsze, ale przecież zwykłe mleko wynosi na wyżyny smaku i gęstości pysznego jogurtu.
Kultury bakteryjne zakwaszają mleko (zmieniają jego pH), dzięki czemu nadają powstającemu jogurtowi ciekawy smak, np. delikatny, słodkawo-maślany. Są także odpowiedzialne za odpowiednią strukturę jogurtu.
Kultury są spakowane do fiolki i masie 2g. Całe opakowanie bakterii jogurtowych wystarcza na 4 L mleka,
Na zdjęciu jest opakowanie zbiorcze z innymi wartościami
We wkładce znajduje się przepis na jogurt, podany w języku polskim oraz angielskim.
Produkt należy przechowywać w temperaturze 4-8°C.
Skład: Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
PAMIĘTAJ! KUPUJESZ U OFICJALNEGO DYSTRYBUTORA!
Zapraszamy na pozostałe aukcje gdzie mogą Państwo kupić produkty w kategoriach w których się specjalizujemy a całość wyślemy razem:
WINIARSTWO
PIWOWARSTWO
DESTYLATY
WĘDLINIARSTWO
SEROWARSTWO
PIEKARNICTWO
SZKŁO KUCHENNE I OZDOBNE
STACJE POGODY
AKCESORIA KUCHENNE
OGRÓD
BROWIN - bo domowe jest lepsze - BIOWIN