Kulki wegański z tofu pikatne bezglutenowe bio 150 g - lord of tofu
SKŁADNIKI
80 % [tofu (woda, soja*, ocet z kombucha* (woda, cukier*, herbata czarna*, kultury kombucha*), substancja wiążąca: chlorek magnezu)], przecier pomidorowy*, białko sojowe*, olej słonecznikowy*, sól morska, sos tamari* (woda, soja*, sól morska), płatki drożdżowe*, przyprawy* (zawiera seler*), cebula*, dym (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt pasteryzowany. Produkt roślinny na bazie tofu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 825 kJ / 197 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy nasycone: 2,0 g
Węglowodany: 3,0 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: 18 g
Sól: 2,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać gorczycę, nasiona sezamu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Smażyć na oleju na średnim ogniu przez 5 - 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze max. + 7 stopni Celsjusza. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.
WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKICERTYFIKAT BIO:jestBEZ GLUTENU (deklaracja):BEZ GLUTENU (deklaracja)WEGAŃSKI:WEGAŃSKIBEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)Producent - nazwa i adres:Dörte & Freddy Ulrich GbR - Schopfheimer Str. 25 - 79541 Lörrach - GermanyKraj Producenta:Niemcy