Kulki ryżowe Mochi Mix 900 g Bamboo House
Producent:
Opis produktu:
Kulki ryżowe Mochi mix 900 g Bamboo House
Mochi – tradycyjne japońskie kluski /ciastka robione z klejącego ryżu, ale także z mochiko, czyli mąki ryżowej, podobne do dango, często nadziewane pastą ze słodkiej, czerwonej fasoli anko lub truskawek, obtoczone w czarnym sezamie goma, sojowym proszku kinkao albo zabarwione na zielono poprzez dodatek sproszkowanych liści zielonej herbaty yomogi.
W Japonii mochi, zwane też o-mochi („o” jest przedrostkiem grzecznościowym) wykonuje się podczas tradycyjnej ceremonii, która nazywa się mochitsuk, kiedy ciasto ryżowe ubijane jest w wielkim drewnianym lub kamiennym moździerzu (usu) specjalnym drewnianym ubijakiem (kine), a następnie formowane w różne kształty, często – spłaszczonych kulek. Chociaż mochi spożywane są przez cały rok, kojarzą się one z celebrowaniem Nowego Roku, a właściwie żegnaniem starego, kiedy sporządza się ogromne ilości tych przysmaków.
Mochi jest także popularną przekąską na Hawajach, w Południowej Korei, Tajwanie, Kambodży i Tajlandii.
W tej paczce znajdziecie mix smaków: czerwonej fasoli, orzechów ziemnych, sezamu, taro i zielonej herbaty.
Skład: maltoza, fasola adzuki 12%, cukier, olej palmowy, ryż kleisty w proszku 6%, proso, pasta z czerwonej fasoli 1%, orzechy ziemne 1%, sezam 1%, taro 1%, zielona herbata w proszku 1%, matcha w proszku 0,3%, melasa, skrobia modyfikowana, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole, aromaty, substancja konserwująca: sorbinian potasu, barwniki: czerwień Allura AC*, błękit brylantowy.
*E129 może mieć niekorzystny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1501 kJ / 354 kcal
Tłuszcze: 3,9 g *w tym tłuszcze nasycone: 1,6 g
Węglowodany: 78 g *w tym cukry: 37 g
Białko: 2,1 g
Sól: 0,06 g
Waga: 900 g (30 sztuk)
Kraj pochodzenia: Tajwan