Kukurydziany spód do pizzy bezglutenowy BIO 100 g
KUKURYDZIANY SPÓD DO PIZZY BEZGLUTENOWY BIO 100 g - SCHNITZER
SKŁADNIKI
34 % skrobia kukurydziana*, woda, 15 % mąka kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, łuski płesznika*, białko grochowe*, mąka lniana*, dekstroza*, sól morska, proszek do pieczenia – kamień winny* (skrobia kukurydziana*, substancja zakwaszająca: winiany potasu, substancja spulchniająca: soda oczyszczona), błonnik jabłkowy*, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy*
(* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bezglutenowy spód do pizzy wystaczy obłożyć świeżymi dodatkami, a następnie upiec w piekarniku, aby móc delektować się włoskim smakiem pizzy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1183 kJ / 281 kcal
Tłuszcz: 5,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 5,8 g
Białko: 4,3 g
Sól: 1,6 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Obłożyć dowolnymi składnikami.
Piec w temp. 190 stopni przez ok. 10-12 min.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
EAN: 4022993045185
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 14
Producent - nazwa i adres: SCHNITZER GMBH & CO. KG, MARLENER STR. 9, 77656 OFFENBURG, DEUTSCHLAND
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK
Producent: Schnitzer
- Min. termin przydatności (w dniach): 14
- Kraj producenta: Niemcy
- BIO: TAK
- Wegetariański: TAK
- Wegański: TAK
- Bez glutenu: TAK