KUCHNIA WŁOSKA
Ingrediencje i klasyczne przepisy
Kate Whiteman, Jeni Wright, Angela Boggiano
.
KSIĄŻKA W STANIE: NOWA.
ZDJĘCIA PRZEDSTAWIAJĄ PRZEDMIOT AUKCJI.
STRON 256.
WYDAWNICTWO: Elipsa.
Format 22 x 30 cm.
.
TO NAJWSPANIALSZA KSIĄŻKA O KUCHNI WŁOSKIEJ.
(Ocena sprzedającego)
Książka ta jest czymś więcej niż zbiorem przepisów na włoskie dania. Przedstawiamy podstawowe składniki używane we włoskiej kuchni, ich właściwości i możliwości wykorzystania w klasycznych i współczesnych przepisach. Część pierwsza to wyczerpujący przewodnik po specyficznych włoskich ingrediencjach. Omawiamy kolejno: makarony, ryż, zboża, sery, wędliny i kiełbasy, mięsa i drób, ryby i skorupiaki, warzywa, grzyby, owoce, zioła i przyprawy, a także aperitify i inne popularne we Włoszech trunki, to wyczerpujący przewodnik po specyficznych włoskich ingrediencjach. Składniki są pokazane na zdjęciach, nazwane, określone są ich właściwości kulinarne.
Część druga to przepisy, które są łatwe do wykonania, a szczegółowe instrukcje ilustrowane są kolejnymi etapami prac i gotowymi daniami.
.
WYBIERAJĄC PRZESYŁKĘ PACZKOMATY INPOST LUB KURIERSKĄ, KUPUJĄC DO 5-ciu SZTUK KSIĄŻEK, KUPUJĄCY PŁACI TYLKO RAZ, CENĘ PODSTAWOWĄ