Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Tom 1
⭐⭐⭐⭐⭐
✅ Autor: Artur Bokła,Katarzyna Mikulska
✅ Wydawca: Pascal
✅ Oprawa: Miękka
✅ Stron: 156
✅ Format: 198x115
✅ Wydanie: 1
✅ Waga: 122
✅ Rok: 2017
✅ ISBN: 978-83-8103-651-1
✅ EAN: 9788381036511
✅ Kod: 30687184 pl5%
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. Niezwykły toolbook, który wyposażono w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia – najważniejszego narzędzia w walce o przeżycie. Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku. Co zjeść w lesie, jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny lub gotując przy pomocy kamieni? Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Obudź w sobie naszą narodową zapobiegliwość i zaradność. Tylko przygotowani przetrwają! Toolbook zawiera: prezentację technik gotowania w terenie (żar, dół ziemny, gotowanie kamieniami), przepisy kulinarne, poradnik, jak rozpalić ogień (łuk ogniowy, świder ręczny), opis gatunków drzew – jak i do czego je wykorzystać (rozpałka, podtrzymanie ognia, tworzenie żaru, wędzenie, itd.), filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR, mocny rzemień, linijkę calową i centymetrową. W serii ukazały się: "Przygotowani przetrwają", "Sztuczki survivalowe", "Terenowa apteczka ziołowa".