Kuchnia polska
Tradycje, smaki, potrawy
seria wydana przez dziennik Rzeczpospolita: Podróże kulinarne, t. 25
Kolekcja "Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy" to unikalne połączenie praktycznej wiedzy kulinarnej z ciekawostkami pozwalającymi poznać różnorodne tradycje kuchni 25 krajów świata. Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów wybranego kraju, w każdym tomie czytelnicy poznają także sekrety tworzenia typowych dla danej kuchni potraw, obyczaje biesiadowania oraz najbardziej typowe dania i przyprawy.
Każdy tom zawiera pięć rozdziałów:
- Palcem po mapie (o kulinarnych regionach i ich charakterystyce).
- Z historią w tle (o tradycji tworzenia potraw i typowych produktach).
- Na talerzu (o sposobach przyrządzania najpopularniejszych dań i napojów).
- Wokół stołu (o tradycjach biesiadowania, etykiecie i obyczajach kulinarnych).
- Przepisy (wybór najciekawszych przepisów z danej kuchni.
Prostota wykonania i znakomity smak potraw każdego z polecanych przepisów są gwarantowane.
Zdjęcie przedstawia sprzedawaną książkę. Była czytana, jest w bardzo dobrym stanie.
Sprzedajemy sporo książek kulinarnych, w tym książki z serii "Podróże kulinarne". Poszukaj ich na naszych aukcjach.