KUCHNIA POLSKA. ENCYKLOPEDIA SZTUKI KULINARNEJ
Aleksandra Swulińska-Katulska, Jolanta Przytuła, Romana Chojnacka
- Oprawa: twarda
- Ilość stron: 528
- ISBN: 9788324519156
- Rok wydania: 2020
- Wydawnictwo: PUBLICAT
- Stan: nowa
Niezwykły, nowoczesny poradnik z zakresu sztuki kulinarnej. Sprawdzonym przepisom towarzyszą fachowe porady dotyczące aranżacji i wyposażenia ergonomicznej, przyjaznej kuchni, zasady racjonalnego i zdrowego żywienia, kulinarne tricki, stołowy savoir-vivre oraz obszerne tabele wartości odżywczych i kalorycznych. Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic! Zagadnienia opisane w książce: - aranżacja oraz wyposażenie nowoczesnej, ergonomicznej i przyjaznej kuchni - jak urządzić wnętrze, w którym przyrządzanie posiłków będzie łatwe i przyjemne - zasady racjonalnego i zdrowego żywienia - opracowane dla rodziny, której członkowie są w różnym wieku, prowadzą różny tryb życia i wymagają odmiennej diety - stołowy savoir-vivre - dekorowanie i nakrywanie stołu, dobór sztućców i kieliszków, menu stosowne do okazji - skuteczne porady oraz kulinarne triki - jak rozróżniać gatunki mięsa i ryb oraz właściwie je porcjować, jak przechowywać warzywa i racjonalnie wykorzystywać produkty