Kuchnia ormiańska aut. S. Ł. Agulan et al.
Spis treści (ogólny)
Informacje o Armenii i kuchni ormiańskiej
Przekąski
Warzywa w Armenii
Zupy
Potrawy z ryb
Ryby w Armenii
Potrawy mięsne
Dania z baraniny
Dania z wołowiny
Dania z cielęciny
Dania z wieprzowiny i innych mięs
Dania z drobiu i dzikiego ptactwa
Przyprawy smakowe i aromatyczne używane w Armenii
Potrawy warzywne
Inne potrawy
Ciasta
Tradycyjne dania i słodycze kuchni ormiańskiej
Potrawy wschodnie
Tradycyjny ormiański chleb
Produkty mleczne
Konfitury
Owoce w Armenii
Przetwory warzywne i owocowe
Napoje
Warszawa : Państ. Wydaw. Rolnicze i Leśne, 1987
236, [4] s. : rys. ; 21 cm
tł. z ros. Halina Trafisz-Zalewska
Oryg.: "Armjanskaja kulinarija" 1984 Projekt okładki i opracowanie graficzne Bogumiła Cybulska
Nakład 49 650 + 350 egz.
ISBN 83-09-01205-5
Stan dobry
ryski na okładce,
małe przetarcia na krawędzi grzbietu,
lekkie zakurzenie na górnej zew. krawędzi kartek,
lekkie przetarcie dolnego rogu okładki,
małe przetarcie - góra i dół grzbietu,
mała plamka u dołu bocznej zew. krawędzi kartek,
zagięcie przy górnym rogu tylnej okładki.