Kuchnia indyjska. Najlepsze przepisy
Baljekar Mridula, Fernandez Rafi, Husain Shehzad
- Oprawa: twarda
- Ilość stron: 512
- Rozmiar: 17.5x22.5cm
- ISBN: 9788324518241
- Rok wydania: 2010
- Wydawnictwo: Publicat
- Stan: jak nowa
Wśród 325 oryginalnych przepisów znajdziemy niezwykłe przystawki, curry idealnie nadające się na dania główne, dodatki przyprawowe i sosy czatui oraz lekkie desery. Warto skosztować kruchych smażonych bakłażanów, kremowej goańskiej zapiekanki z ryb lub jagnięcego udźca pieczonego w mogolskim stylu z aromatycznymi ziemniakami z karahi. Rozdział, w którym zaprezentowano łatwe i szybkie w przygotowaniu dania balti, dostarczy pomysłów na niejeden posił[...]żdy przepis jest opatrzony komentarzem na temat właściwości odż[...] doradzą, w jaki sposób, stosując naturalne składniki i tradycyjne techniki kucharskie, odnieść sukces kulinarny i uzyskać wspaniały efekt.
Stan książki
Poniżej opis stanu książki ↓
JAK NOWA
- Niezauważalne lub znikome ślady używania, które mogą obejmować nieuniknione następstwa użytkowania książki (mogące pojawić się m.in. w procesie przechowywania),
- delikatne zagięcie pojedynczej kartki,
- ledwie dostrzegalne zabrudzenie okładki lub pojedynczych stron.
Żadna z wyżej wymienionych wad o charakterze wizualnym lub mechanicznym nie wpływa na kompletną zawartość książki oraz możliwość odczytania jej pełnego tekstu.