KUCHNIA I ZDROWIE – ANNA SZCZEPAŃSKA, ANNA NERS, ZOFIA ZAWISTOWSKA
Wydawnictwo Państwowy Zakład Wydawnictw Lekarskich 1988 r. Wydanie I
ISBN 83-200-1072-1
Str. 351, okładka twarda, 29cmx21cmx3cm
Kolorowe fotografie
Książka używana w stanie Dobrym++
(niewielkie przetarcia na grzbiecie i brzegach okładki, niewielkie ślady zagięć rogów i grzbietu, delikatnie pożółkłe kartki)
Książka składająca się z trzech części:
Część 1 to: dokładne omówienie zasad żywienia, wartości odżywczej produktów, sposobów żywienia rodziny, podziału produktów, planowania jadłospisów, łączenia produktów, wyposażenia kuchni i utrzymania w niej higieny
Część 2 to: przepisy na potrawy, dania, desery oraz przetwory domowe
Część 3 to: omówienie kultury i estetyki podawania i spożywania posiłków, nakrywania do stołu, sposobów serwowania dań i napojów