KUCHNIA FRANCUSKA LAROUSSE
KUCHNIA FRANCUSKA LAROUSSE
Łatwe przepisy na wykwintne potrawy
300 zdjęć
- Redaktor prowadzący: Marie-Pierre Levallois
- Ilość stron: 320
- ISBN: 83-89181-15-0
- Oprawa: Twarda
- Rok wydania: 2002
- Wydawnictwo: Larousse Polska
To poparte autorytetem wydawnictwa Larousse kompendium wiedzy o żywności i sztuce przyrządzania potraw prezentuje na znakomitych barwnych zdjęciach ponad sto produktów - ryb, mięs, drobiu, jarzyn, owoców i wielu innych - oraz doradza, kiedy je kupować, jak przechowywać i jaką wybrać metodę przyrządzania, żeby danie było najsmaczniejsze. Zebrano w formie ponad 500 łatwych do wykonania, a równocześnie zachowujących finezję kuchni francuskiej przepisów. Znajdujemy tu propozycje przystawek, zup, dań głównych, dodatków i deserów. Książka gwarantuje sukces kulinarny nawet tym, którzy dopiero uczą się gotować. Jest to przede wszystkim nowoczesny poradnik, ułatwiający przygotowanie zarówno codziennych posiłków, jak i wytwornych przyjęć. Książka zawiera propozycje menu na każdą porę roku i na różne okazje: od intymnej kolacji we dwoje aż po wielką galę. Doradza też, jak serwować potrawy, jak je przybierać i jakie wina będą najlepiej im towarzyszyć, tak aby każdy posiłek był wielkim, odświętnym przeżyciem.
TWARDA OPRAWA LAMINOWANA
Stan BDB-