Tradycyjny świąteczny strudel maślany z rodzynkami. Waga 200g.
KuchenMeister Stollen Butter(strucel) 200g - Tradycyjna strucla bożonarodzeniowa(stollen) maślana z rodzynkami. Stollen to niemiecka świąteczna drożdżowa strucla z bakaliami. Tradycyjna receptura, wykonany z najlepszej jakości produktów. Jest uosobieniem saskiej tradycji wypieków, wykonany z najlepszej jakości produktów. Ciasto jest sycące, ciężkie, wilgotne, słodkie z dużą ilością bakalii. Nie czekaj do ostatniej chwili, zrób zakupy teraz, oby w pełni cieszyć się świętami. Długość batonika około 13 cm.
Waga 200g.
Skład MĄKA PSZENNA, sułtanki, DUŻE MASŁO, cukier, MASŁO, PEŁNE MLEKO, MIGDAŁY, skórka z owoców cedru, puder dekoracyjny (dekstroza, skrobia PSZENNA, tłuszcz palmowy), rum, drożdże, skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy, gorzkie MIGDAŁY z innym aromatem cytryny, naturalny syrop cytrynowy, sól, naturalne aromaty, naturalny aromat pomarańczowy, olej z nasion bawełny, środek zakwaszający: kwas cytrynowy; Przyprawy. Może zawierać śladowe ilości: innych ZBÓŻ ZAWIERAJĄCYCH GLUTEN, JAJ, SOJ, INNYCH ORZECHÓW, GORCZYCY, SEZAMU, ŁUBINU
Wartość energetyczna 100g kJ/kcal 1716/410
Tłuszcz g 19,60
w tym nasycone g 11,60
Węglowodany g 50,1
w tym cukier g 30,40
Błonnik pokarmowy g 4
Białko g 6,3
Sól g 0,34