Kubki z trzciny cukrowej 250 ml 50 szt.
Idealne kubki do kawy, herbaty lub zimnych napoi, nie zawierające tworzywa sztucznego co czyni je idealną alternatywą dla kubków papierowych.
Nie podlegają pod opłatę produktową wprowadzoną od 1 stycznia 2024 r. dzięki czemu właściciele firm gastronomicznych nie muszą obarczać klientów dodatkową opłatą w wysokości 25 groszy za kubek i mają problem z głowy z gromadzeniem środków przez 15 miesięcy.
Pasują do nich wieczka o średnicy 80 mm.
Idealne do każdej kawiarni, restauracji, stacji paliw itp.
Trzcina cukrowa jest sztywna i bardziej wytrzymała niż papier.
Posiadają atest do kontaktu z żywnością.
W pełni nadają się do recyklingu!
Bagassa to wysuszone włókna trzciny cukrowej, które są pozyskiwane w trakcie procesu wyciskania soku z łodyg trzciny cukrowej. Po rozdrobnieniu na włókna, surowiec przechodzi w postać pulpy, która stanowi doskonały materiał do produkcji takich wyrobów jak: miski, talerze, czy tacki. Naczynia z bagassy są w 100% biodegradowalne i kompostowalne. Ulegają biodegradacji w ciągu 90 dni tworzą kompost dostarczając naturalnych składników dla gleby. Opakowania z bagassy są doskonałą przeciwwagą dla styropianu oraz innych wyrobów z tworzyw sztucznych. Produkty te nie przeciekają i są odporne na tłuszcz, jak i na wysokie oraz niskie temperatury. Ponadto są sztywne i wygodne w użyciu. - znajdują zastosowanie w barach, restauracjach, stołówkach, szpitalach, podczas eventów - służą do serwowania napojów ciepłych i zimnych.
- Pojemność: 250 ml
- ilość w paczce: 50 szt.
- ilość w kartonie 20 op.
- średnica 80 mm
- materiał: pulpa trzciny cukrowej
- indeks: 56330