Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 39,75 zł
- KSYLITOL cukier brzozowy 1kg FIŃSKI DANISCO
- 49,74 zł z dostawą
- 66,98 zł
- Ksylitol fiński Danisco cukier brzozowy 1 kg Intenson
- 73,97 zł z dostawą
Ksylitol 1kg FIŃSKI cukier brzozowy DANISCO bezGMO (6784630133)
Parametry
- Waga
- Do 1 kg
- Cechy
- Nie zawiera glutenu, Nie zawiera konserwantów, Nie zawiera laktozy, Nie zawiera oleju palmowego, Nie zawiera orzechów, Nie zawiera soi, Nie zawiera substancji zbrylających, Produkt ekologiczny, Produkt fair trade, Produkt niesiarkowany, Produkt wegański, Produkt wegetariański
- Waga (z opakowaniem)
- 1000
Opis
DOSTAWA
TOWARÓW
Nasze paczki dostarcza:
PŁATNOŚĆ
Akceptujemy płatności:
- PayU
- Przelew bankowy
38 1950 0001 2006 0883 0605 0002
- Płatność za pobraniem
OBSŁUGA
KLIENTA
AVANTI
ul. Obozowa 71/44
01-425 Warszawa
NIP 574 197 92 50
511 846 026
ODBIÓR OSOBISTY możliwy
w magazynie w Częstochowie
Ksylitol - cukier brzozowy
opakowanie 1 kg
TYLKO TERAZ CENA PROMOCYJNA !
Nasza cena: 23.89 PLN
Oryginalny fiński cukier brzozowy - ksylitol
producent DANISCO Finlandia
Wygodne opakowanie 1000 g z możliwością wielokrotnego zamykania
Oryginalny, pozyskiwany z brzozy, bez GMO
Fińska technolgia produkcji ksylitolu polega na przetwarzaniu masy drzewnej z drzew liściastych, w tym przede wszystkim drewna brzozowego. Metoda ta również wymaga procesu chemicznego, ale nie wykorzystuje się w nim bakterii oraz grzybów. Surowiec wejściowy nie jest również GMO (genetycznie modyfikowanym organizmem). Obecnie w Unii Europejskiej jest tylko jeden producent ksylitolu pochodzenia drzewnego i jest nim firma Danisco (będąca częścią grupy DuPont) z Finlandii. Firma Danisco usprawniła proces produkcji ksylitolu z drewna, eliminując z niego użycie kwasów. Proces ten (DuPont Wood Based Integration) został opatentowany i dzięki niemu Danisco cieszy się opinią najczystszego producenta ksylitolu na świecie. Ksylitol oferowany przez nas pochodzi z tego właśnie źródła.
Ksylitol to doskonały zamiennik cukru. Jest jednakowo słodki jak zwykły cukier i praktycznie nie różni się od niego smakiem. Jednocześnie jest znacznie mniej kaloryczny i nadaje się dla diabetyków. Ksylitol pomaga również w zwalczaniu grzybicy oraz innych chorób, jak np. wrzody żołądka. Jego korzystny wpływ na zęby już dawno odkryli producenci gum do żucia.
- Identyczny smak i wygląd jak cukier- ksylitol ma niemal identyczny wygląd jak cukier. Smakuje również identycznie, choć niektórzy twierdzą, że wyczuwają bardzo lekki miętowy (zimny) posmak. Stopień słodkości jest bardzo zbliżony - jeżeli ktoś słodzi herbatę jedną łyżeczką cukru, może użyć takiej samej ilości ksylitolu
- Ok. 40% mniej kalorii- kaloryczność ksylitolu to 2.4 kcal na 1 gram, podczas gdy kaloryczność cukru to 3.87 kcal na 1 gram. Różnica to 38% mniej kalorii na korzyść ksylitolu
- Niski indeks glikemiczny- kalorie z ksylitolu przyswajane są przez organizm bardzo powoli, nie powodując skoków poziomu cukru we krwi. Oznacza to, że ksylitol może być stosowany przez diabetyków (osoby chore na cukrzycę) oraz z hiperglikemią. Jego indeks glikemiczny wynosi 7, podczas gdy indeks glikemiczny cukru to 100
- Utrudnia rozwój bakteriii grzybów- cząsteczka ksylitolu zawiera 5 atomów węgla, co sprawia, że wiele bakterii nie jest w stanie jej strawić (bakterie preferują cząsteczki o 6 atomach węgla). W obecności ksylitolu bakterie te umierają z głodu. Zwykły cukier powoduje zaburzenie równowagi alkalicznej wywołując odczyn kwaśny. Ksylitol odwraca te niekorzystne zmiany - wywołuje odczyn zasadowy, pomaga więc przywrócić równowagę alkaliczną i jednocześnie stworzyć warunki niesprzyjające rozwojowi szkodliwych mikrorganizmów.
- Zapobiega próchnicyi chorobom dziąseł(działanie antybakteryjne) - w obecności ksylitolu także bakterie powodujące próchnicę zębów nie są w stanie się rozwijać
- Likwiduje nieprzyjemny zapach z ust(działanie antybakteryjne) - niemiły zapach z ust jest powodowany najczęściej przez bakterie żyjące w jamie ustnej na tylnej części języka
- Zapobiega wrzodom żołądka(działanie antybakteryjne) - podobnie jak w przypadku próchnicy zębów, ksylitol utrudnia rozwój bakterii Helicobacter pylori w układzie pokarmowym, które powodują wrzody żołądka
- Pomaga przy leczeniu zapalenia ucha środkowego(działanie antybakteryjne) - zapalenie ucha środkowego powodowane jest przez bakterie Streptococcus pneumoniae, których rozwój jest spowalniany przez ksylitol
- Jest odporny na wysokie temperatury- w przeciwieństwie do wielu innych substancji słodzących (innych niż cukier) ksylitol nie traci swoich właściwości w wysokich temperaturach. Oznacza to, że podobnie jak cukier może być stosowany na przykład do wypiekania ciast
- Wspomaga leczenie osteoporozy- ksylitol stymuluje wchłanianie wapnia w układzie pokarmowym
PO NADANIU OTRZYMASZ NR PRZESYŁKI i BĘDZIESZ MÓGŁ
MONITOROWAĆ GDZIE JEST TWOJA PACZKA
www.solhimalajska.com
PRZEBIEG TRANSAKCJI
KUP TERAZ
WYBÓR SPOSOBU DOSTAWY
PŁATNOŚĆ
ODBIÓR
KOMENTARZ
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.