Księga HACCP przeznaczona do pierogarni i naleśnikarni
Oferowana dokumentacja jest stworzona na podstawie aktualnych rozporządzeń regulujących wymagania, które stawiane są zakładom przetwarzającym żywność.
Przedmiotem oferty jest dokumentacja systemu HACCP wg Kodeksu Alimentarius w skład której wchodzi:
Plan HACCP wg Kodeksu Alimentarius, a w nim:
- Opis grup produktów
- Schematy technologiczne do każdej grupy produktów
- Arkusze identyfikacji i analizy zagrożeń
- Określone krytyczne punkty kontroli (CCP)
- Opracowane działania korygujące dla wszystkich krytycznych punków kontroli
Księga Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej, która określa wymagania względem obszarów takich jak:
- Budynki i otoczenie
- Maszyny i urządzenia
- Mycie i dezynfekcja
- Surowce i materiały
- Higiena i zdrowie personelu
- Szkolenia
- Gospodarka odpadami
- Zarządzanie aparaturą kontrolno-pomiarową
Całość wysyłana jest w postaci multimedialnej na płycie CD podzielonej odpowiednio na:
- Księgi
- Rozdziały
- Procedury
- Instrukcje
- Załączniki i karty kontrolne
Autor tej publikacji został zarejestrowany pod numerm 944946.