Opis produktu: System HACCP - gastronomia.
Oferujemy kompletną dokumentację HACCP/GHP/GMP wymaganą przez Sanepid składającą się z księgi jakości, procedur i instrukcji GHP/GMP oraz wyznaczonych punktów krytycznych (CCP). Tylko taka dokumentacja spełnia wymagania kontroli Sanepid.
Dokumentacja HACCP jest dostosowana do specyfiki małych firm sektora spożywczego wg uproszczonej metodologii.
Opracowana przez konsultanta dokumentacja uwzględnia specyfikę danej placówki.
Wzorcowa Księga HACCP jest konieczna dla osób prowadzących sklep lub gastronomię, a także działalność związaną z produkcją i przechowywaniem żywności. Od 1 maja 2004 roku wszystkie podmioty dokonujące produkcji lub obrotu żywnością (czyli nawet najmniejsze sklepy, gastronomie czy firmy produkujące żywność) są zobowiązane do rozpoczęcia wdrożenia systemu HACCP, którego nieodłączną i integralną częścią jest Dobra Praktyka Higieniczna i Produkcyjna nazywana GHP i GMP (Good Hygienic Practice i Good Manufacturing Practice). Przepisy te nakładają na wszystkich przedsiębiorców z branży spożywczej (producentów, handlowców, restauratorów itd.) wymagania. Zgodnie z nimi inspekcja sanitarna dokonuje oceny zaawansowania wdrożenia systemu HACCP na podstawie dokumentacji zgromadzonej przez kierującego zakładem. Księga jest bardzo wygodna w korzystaniu, gdyż możesz ją samodzielnie wypełniać. Znajdziesz tu niezbędne druki, instrukcje oraz karty.
Ilość: 1 sztuka
Format: A4