Książki kulinarne zestaw 6 książek. Stan bardzo dobry, polecam
1 Marta Grycan Kuchnia Haute Colture - twarda oprawa 283 strony
2. Potrawy na Wigilię i Boże Narodzenie - twarda oprawa 149 stron
3. Meczowe przekąski - miękka okładka, 128 stron
4. Bohater Kuchni - Mięsożercy - oprawa twarda, 128 stron
5. Ciastka, ciasta i ciasteczka, Jan Czernikowski, oprawa twarda 272 strony
6. Kuchnia Polska, tylko sprawdzone przepisy - autor Marzena Wasilewska, miękka okładka 664 strony
Marta Grycan Kuchnia Haute Colture
Kuchnia Haute Couture jest moją pierwszą książką otwierającą serię opowieści o życiu, kuchni, pasjach odkrywanych przy wspólnym stole z rodziną i przyjaciółmi. Jest opowieścią o szukaniu inspiracji, o wspaniałych smakach i więzi, jaka buduje się podczas wspólnego biesiadowania. Mam nadzieje, że stanie się dla Państwa miłą lekturą inspirującą do wspólnego gotowania i wniesie dużo radości w codzienność. Marta Grycan
Meczowe przekąski:
Zanim na ekranie rozpoczną się piłkarskie zmagania, rozegraj własny mecz w kuchni. Grunt to dobra taktyka, a kumple z pewnością docenią twoje kulinarne zagrywki. Dzięki temu każde spotkanie będzie zwycięstwem.Wybierz coś z naszych 70 pomysłów na smakowitą oprawę meczowych emocji. Pierwszą połowę rozpocznij przekąskami na zimno - podaj domowe chipsy, chrupiące krakersy albo genialne kanapki. W drugiej połowie niech zrobi się gorąco - przygotuj hot dogi, burgery albo smakowite skrzydełka.Pamiętaj też o dobrym sosie - często ma decydujące znaczenie, tak samo, jak doliczone minuty!
MIĘSOŻRECY:
Uważasz, że obiad bez mięsa to nie obiad? Ta książka jest w Twoim guście! Znajdziesz tu znakomite przepisy na dania mięsne, obok których nie przejdzie obojętnie żaden mężczyzna. Proponowane specjały pomogą Ci zaimponować kolegom, dziewczynie czy żonie, a nawet teściom. Na grilla w męskim towarzystwie przygotuj soczystą marynowaną karkówkę, bliskich zaskocz schabem w glazurze jabłkowej, a sobie spraw przyjemność prawdziwym stekiem z polędwicy.
Kuchnia Polska, tylko sprawdzone przepisy
Marzena Wasilewska
Książka, którą oddajemy w Państwa ręce, zawiera ponad tysiąc sprawdzonych przepisów na potrawy królujące na polskich stołach od lat, czy nawet wieków, oraz takie, które pojawiły się na nich stosunkowo niedawno. Pełna gama potraw: przekąski, sałaty i sałatki, zupy, dania główne, desery, napoje oraz potrawy świąteczne. Informacje na temat czasu przygotowania i stopnia trudności potraw. Porady, jak podawać potrawy i zachowywać się przy stole. Tabela przeliczników na gramy. Mamy nadzieję, że nasza książka zachęci Państwa do rozsmakowania się w pysznych polskich potrawach.