MASŁO MIGDAŁOWA | NATURALNE | W BUTELCE NIEKAPEK | KRUKAM
Krukam - Pasta Migdałowa 100% - 400g W Butelce
Pasta migdałowa Krukam to naturalne masło migdałowe stworzone ze zmielonych migdałów. Pasta to 100% produkt naturalny, bez dodatku cukru, soli, oleju palmowego i konserwantów. Produkt został zaprojektowany dla osób dbających o dietę.
Skład naszej pasty migdałowe: 100% migdały mielone.
MASŁO MIGDAŁOWE | NATURALNE
Krukam - Pasta Migdałowa 100%
400g W Butelce
Pasta migdałowa to tak naprawdę rozdrobnione migdały o konsystencji gęstego kremu.
Dlaczego warto kupować zdrową żywność, suplementy i produkty eko?
- ✅są bezpieczne dla naszego zdrowia,
- ✅są poddawane kontrolom jakości,
- ✅ich produkcja podlega ścisłym restrykcjom,
- ✅nie mogą mieć najniższej ceny - tanio nie znaczy Zdrowo!
Migdały zawierają witaminę B2, witaminę E zwaną witaminą młodości oraz błonnik (12,5 g błonnika na 100g produktu). Ponadto w migdałach znajdują się wielonienasycone kwasy tłuszczowe oraz sole mineralne, takie jak miedź i mangan, które poprawiają koncentrację.
MASŁO MIGDAŁOWA | NATURALNE | W BUTELCE NIEKAPEK | KRUKAM
Krukam - Pasta Migdałowa 100% - 400g W Butelce
Masło migdałowe 100%, czyli w pełni naturalne i bez dodatków ma świetne właściwości prozdrowotne dla człowieka. Badania potwierdzają, że regularnie spożywane migdały obniżają ciśnienie krwi i poprawiają krążenie, a tym samym stanowią element profilaktyki chorób serca i miażdżycy.
Ponadto orzechy te pomagają zapobiegać cukrzycy, ponieważ redukują nadciśnienie i mają niski indeks glikemiczny. Wato też widzieć, że pasta z migdałów zawiera fenyloalaninę należącą do grupy aminokwasów. Te zaś elementy poprawiają funkcjonowanie układu nerwowego.
MASŁO MIGDAŁOWE | NATURALNE
Krukam - Pasta Migdałowa 100%
400g W Butelce
Pasta Krukam to prawdziwa bomba cennych kwasów tłuszczowych, protein i minerałów.
Wartości Odżywcze w 100g:
- wartość energetyczna: 2559 kJ/ 619kca
- tłuszcz: 53 g
- w tym tłuszcze nasycone: 4 g
- węglowodany: 7,5 g
- w tym cukry: 4,9 g
- Błonnik pokarmowy: 12 g
- Białko: 22g
- Sól: 0,01
Produkt nie zawiera: cukru, glutenu, konserwantów, laktozy, oleju palmowego, soi.
MASŁO MIGDAŁOWA | NATURALNE | W BUTELCE NIEKAPEK | KRUKAM
Krukam - Pasta Migdałowa 100% - 400g W Butelce
Migdały to odmiana orzechów, które otrzymuje się dzięki uprawie drzew migdałowych (migdałowców). Do odpowiedniego wzrostu potrzebują one dużo słońca, dlatego uprawia się je w głównie w ciepłym i łagodnym klimacie. Obecnie największymi eksporterami tych orzechów są Hiszpania, Grecja, Sycylia, a także Stany Zjednoczone. Ich właściwościami zachwycano się już w starożytności.
Obecnie migdały wykorzystuje się szeroko w branży spożywczej, a także kosmetycznej. Wszystko dzięki bogatej zawartości cennych składników odżywczych, a także oleju o właściwościach pielęgnacyjnych.
MASŁO MIGDAŁOWA | NATURALNE | W BUTELCE NIEKAPEK | KRUKAM
Krukam - Pasta Migdałowa 100% - 400g W Butelce
Kaloryczność pasty z migdałów plasuje się mniej więcej w połowie skali dla wszystkich past orzechowych. Zatem ile kcal ma pasta z migdałów? A ile kcal migdały? W 100g posiadają ok. 619kalorie, zatem łyżka stołowa pasty o wadze 10g ma około 62 kalorii.
Częste ich spożywanie pozwala przyswoić cenne składniki odżywcze, których migdały posiadają wiele.
Pasta migdałowa jaki indeks glikemiczny ?
A jak wygląda indeks glikemiczny w przypadku migdałów i przyrządzonej z nich pasty 100%? Tu mamy dobrą wiadomość dla osób unikających wysokiego IG. Migdały mają zdecydowanie bardzo niski indeks glikemiczny IG=15. Z tego powodu mogą być spożywane w rozsądnych ilościach przez osoby cierpiące na cukrzycę.
Pasta migdałowa do czego dodawać ?
Pasta z pieczonych migdałów to doskonały dodatek do kanapek, ciast, deserów i różnego rodzaju przekąsek. Świetnie komponuje się z naleśnikami, dlatego warto przyrządzać z jej udziałem pyszne pożywne śniadania. Miazga z migdałów pasuje zarówno do słodkich, jak i wytrawnych dań oraz posiłków kuchni orientalnej. Pyszna jest także pasta migdałowa do chleba, jako roślinny zamiennik zwykłego masła.