MASŁO ORZECHOWE | ORZECHY LASKOWE | SYROP DAKTYLOWY | CZEKOLADA | KRUKAM
Krukam – Czekolaska 300g
Czekolaska to połączenie naszej pysznej pasty z orzechów laskowych, syropu daktylowego z czekoladą bez dodatku cukru - słodzoną erytrytolem.
Niesamowite połączenie - musisz to spróbować!
Skład naszej pasty orzechowej:Orzechy laskowe prażone 70%, syrop daktylowy, czekolada (Miazga kakaowa (z Afryki, Ameryki Północnej i Południowej), substancja słodząca: erytrytol, tłuszcz kakaowy)
MASŁO ORZECHOWE | CZEKOLASKA
Krukam – Czekolaska 300g
Orzechy laskowe to dobrze znany nam produkt spożywczy. Występują głównie w krajach śródziemnomorskich, ale z powodzeniem rosną także w Polsce. Są niezwykle smaczne, tanie oraz wartościowe. Świetną alternatywą dla jedzenia ich solo jest masło z orzechów laskowych.
Dlaczego warto kupować zdrową żywność, suplementy i produkty eko?
- ✅są bezpieczne dla naszego zdrowia,
- ✅są poddawane kontrolom jakości,
- ✅ich produkcja podlega ścisłym restrykcjom,
- ✅nie mogą mieć najniższej ceny - tanio nie znaczy Zdrowo!
MASŁO ORZECHOWE | ORZECHY LASKOWE | SYROP DAKTYLOWY | CZEKOLADA | KRUKAM
Krukam – Czekolaska 300g
Masło z orzechów laskowych ma zbawienny wpływ na funkcjonowanie ludzkiego organizmu. Dzięki jego spożywaniu reguluje się ciśnienie krwi. Dodatkowo pozwala na zmniejszenie poziomu całkowitego oraz tzw. złego cholesterolu (LDL) oraz wzrost „dobrego” cholesterolu, czyli HDL. Stanowi doskonałą profilaktykę miażdżycy i zakrzepów, ponieważ zwiększa światło tętnic i zapobiega sklejaniu się płytek krwi.
Orzechy laskowe wpływają na obniżenie poziomu cukru we krwi. Masło wyprodukowane z nich to świetny produkt dla osób, które potrzebują poprawić koncentrację oraz pamięć. Sprawdzi się także jako sposób na ukojenie skołatanych nerwów oraz obniżenie poziomu stresu. Mimo wysokiej kaloryczności można stosować je na diecie odchudzającej oraz w jadłospisie osób dążących do rozbudowania masy mięśniowej. Ponadto masło z orzechów laskowych doskonale wpływa na potencję i płodność mężczyzn.
MASŁO ORZECHOWE | CZEKOLASKA
Krukam – Czekolaska 300g
Pasta Krukam to prawdziwa bomba cennych kwasów tłuszczowych, protein i minerałów.
Wartości Odżywcze w 100g:
- Wartość energetyczna: 2458kJ / 589kcal
- Tłuszcz: 53,7 g
- w tym tłuszcze nasycone: 6,2 g
- Węglowodany: 28,6 g
- w tym cukry: 12,8 g
- w tym poliole: 5,4g
- Błonnik pokarmowy: 8,5 g
- Białko: 12,4 g
- Sól: 0,01 g
MASŁO ORZECHOWE | ORZECHY LASKOWE | SYROP DAKTYLOWY | CZEKOLADA | KRUKAM
Krukam – Czekolaska 300g
Syrop daktylowy zawiera witaminy A, C i E, które wzmacniają odporność i obniżają stres oksydacyjny poprzez niszczenie wolnych rodników. Z kolei witaminy z grupy B regulują przemianę materii i mają kojący wpływ na organizm.
Czekolada jest bardzo dobrym źródłem magnezu, którego bardzo potrzebuje układ nerwowy oraz wszystkie mięśnie, także serce. Magnez chroni mięsień sercowy, zapobiegając niedotlenieniu i niedokrwieniu. Ma również działanie przeciwzapalne, przeciwzakrzepowe i przeciwskurczowe
MASŁO ORZECHOWE | CZEKOLASKA
Krukam – Czekolaska 300g
Masło orzechowe laskowe ma nie tylko wspaniałe właściwości, ale i doskonały smak. Świetnie sprawdzi się zarówno jak dodatek do słodkich, jak i wytrawnych potraw. Naszą pierwszą propozycją jest przygotowanie pożywnego smoothie z: banana, kakao, daktyli i mleka z masłem orzechowym z orzechów laskowych. Spróbuj także smoothie bowl z jego dodatkiem. Bardzo dobrze sprawdzi się do kanapek na słodko.
Dla urozmaicenia można dodać do nich także dżem, powidła bądź świeże owoce. Idealnie komponuje się z cynamonem. Można użyć klasycznego pieczywa, a także chrupkiego bądź wafli ryżowych. Masło z orzechów laskowych można dodawać do owsianek, jaglanek, a także smarować nim omlety i naleśniki. Na jego bazie przygotowuje się wyborne kremy do ciast oraz tortów.
Na szybką przekąskę bardzo dobrze sprawdzą się domowe batoniki z masła orzechowego i mąki kokosowej. Masło laskowe można poddawać obróbce termicznej, więc idealne sprawdzi się jako składnik ciasteczek i muffinów. Dodatkowo nadaje ciekawego smaku daniom obiadowym z warzyw, a także leczo i curry. Idealnie sprawdza się w warzywnych zupach na bazie mleczka kokosowego. Może stanowić składnik sosu do makaronu lub sałatki, a także marynaty do kurczaka – zwłaszcza pikantnej.