Erytrytol 250 g Kruger
Erytrytol, zwany również erytrolem, to substancja słodząca pochodzenia roślinnego. Występuje w owocach, nasionach roślin, a także warzywach czy grzybach. Ma delikatnie słodki smak. Erytrytol wyróżnia się niezwykle niskim indeksem glikemicznym (IG=0). Dzięki temu znakomicie redukuje kaloryczność przygotowywanych potraw i jest doskonałym zamiennikiem cukru dla diabetyków (cukrzyków) oraz wszystkich, którzy chcą ograniczyć spożycie cukru w diecie.
Zalety erytrytolu:
- nie podnosi poziomu glukozy we krwi
- nie powoduje próchnicy zębów
- naturalny zamiennik cukru
- idealny dodatek do potraw, deserów czy napojów zimnych i gorących
- odpowiedni dla diabetyków oraz wegan
- nie powoduje wzdęć.
Zdjęcie poglądowe - Oprawa graficzna opakowania może być zmieniona przez producenta w zależności od serii produktu.