KRÓWKA BIO Z JAGODAMI GOJI 150g BEZGLUTENOWA
Certyfikowany produkt ekologiczny.
Krówki BIO nawiązują do tradycyjnego smaku krówek i produkowane są według receptur z lat 70 XX wieku. Proces wytwarzania krówek bio odbywa się w sposób ręczny, łącznie z krojeniem i zawijaniem w papierki. Do produkcji używane są wyłącznie certyfikowane surowce pochodzących z upraw rolnictwa ekologicznego.
Bazę składnikową krówek BIO stanowią: nierafinowany cukier trzcinowy bio, syrop ryżowy bio, mleko w proszku odtłuszczone bio, mazurskie masło ekologiczne extra, olej kokosowy bio oraz aromatyczna wanilia bio Burbon. Ze składu wyeliminowano syrop glukozowy, skrobiowy i utwardzone tłuszcze roślinne, które to składniki powszechnie używane są obecnie do produkcji krówek konwencjonalnych.
Składniki: nierafinowany cukier trzcinowy bio, mleko w proszku odtłuszczone bio, syrop ryżowy bio, masło extra bio, jagody goji bio 2%, olej kokosowy bio, wanilia Bourbon bio.
Może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy, soję, sezam, jaja.
Wartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna (energia) 1.676 kJ / 396 kcal; tłuszcz 5,7 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3 g; węglowodany 80 g; w tym cukry 66 g; białko 4,9 g; sól 0,16 g.
Więcej informacji na www.ekoflorka.pl