Powodem OBNIŻENIA CENY jest
krótki termin przydatności
do spożycia! 15/02/2024
(Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed obniżką 10,95 / szt.)
Makaron ryżowy Ricefield 3 mm to nieco szersze, półprzezroczyste, wąziutkie wstążki wykonane z mąki ryżowej i wody.
Makaron ryżowy jest idealną alternatywą dla makaronu pszennego. Podobnie jak ten tradycyjny, dostarcza głównie węglowodany, ale można w nim znaleźć także witaminy z grupy B, potas, magnez, cynk, selen oraz mangan. Zawiera również nieco białka, dzięki czemu jest sycący i na długo zaspokaja głód. Z racji tego, że w ryżu nie występuje gluten jest to makaron naturalnie bezglutenowy. Do przygotowania prezentowanego makaronu nie użyto również jaj, dzięki czemu mogą go spożywać zarówno osoby na diecie bezglutenowej, jak i wegańskiej.
Makaron ryżowy jest bardzo uniwersalny. Zwykle jest kojarzony z daniami kuchni orientalnej – cienkie, jedwabiste wstążeczki są podstawą słynnego tajskiego dania Pad thai. Ma on jednak o wiele więcej zastosowań. Cechuje się subtelnym i delikatnym smakiem, łatwo chłonie inne smaki, dlatego sprawdza się zarówno w dniach słodkich, jak i wytrawnych. Pasuje do zup, sosów, smażonych warzyw oraz mięs. Stanowi podstawę wielu sałatek, idealnie komponuje się z serem i owocami. Z powodzeniem urozmaici też wiele europejskich i zachodnich dań.
Składniki:
- Mąka ryżowa 85%
- Woda
- Sól
W 100 g produktu:
- energia: 1330 kJ / 313 kcal
- tłuszcz:<0,5 g w tym kwasy nasycone: <0,1 g
- węglowodany: 74 g w tym cukry: <0,5 g
- białko: 4,0 g
- sól: 1,0 g
Makaron ryżowy jest szybki i łatwy w przygotowaniu. Jest chętnie wykorzystywany przez osoby zabiegane, które cenią sobie dobre jedzenie, ale nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni.
Sposób przygotowania:
Makaron zalewamy wrzątkiem na 3-5 min (w zależności od preferowanej twardości makaronu) i odcedzamy.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Producent: Ricefield
Kraj pochodzenia: Wietnam