Powodem OBNIŻENIA CENY jest
krótki termin przydatności
do spożycia! 04/02/2024
(Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed obniżką 21,95 / szt.)
Ekologiczne mleczko kokosowe najwyższej jakości od Real Thai - bez BPA i gumy guar! Pozyskane z naturalnych tajskich plantacji kokosów, posiada wyśmienity smak i wartości odżywcze potwierdzone certyfikatami. To doskonałe mleko kokosowe zostało wytworzone z najlepszych i najzdrowszych tajskich kokosów. Plantacje organiczne wolne są od jakichkolwiek procesów chemicznych, rodząc tym samym zdrowe kokosy. Owoce palmy dojrzewają w spokoju w gorącym, azjatyckim słońcu, dzięki czemu są odżywczym produktem wykorzystywanym do dalszej obróbki.
Ukryte w kokosach wartości odżywcze, takie jak zdrowe tłuszcze, witaminy, minerały oraz aminokwasy wpływają korzystnie na zdrowie, a bogaty smak i uniwersalność wykorzystania sprawiają, że mleko kokosowe jest zarówno kompletnym produktem, jak i wspaniałym dodatkiem.
Składniki:
- Ekstrakt kokosowy 85%
- Woda
W 100 ml produktu:
- energia: 764 kJ / 185 kcal
- tłuszcz: 19 g w tym kwasy nasycone: 17 g
- węglowodany: 2 g w tym cukry: 2 g
- białko: 1,6 g
- sól: 0,05 g
Najczęściej zadawane pytania:
Moje mleczko zmieniło konsystencję. Co to oznacza? Czy wciąż jest zdatne do spożycia?
Czy przytrafiło się Wam otrzymać mleko o konsystencji bardzo gęstego kremu lub fakturze przypominającej miękkie masło? A może zawartość opakowania rozdzieliła się na niezbyt apetycznie wyglądające warstwy?Jeśli tak, nie ma powodów do obaw! Ta, być może nieco zaskakująca metamorfoza faktury nie jest dla mleka kokosowego niczym niezwykłym. Po ciężkiej podróży, leżakowaniu w chłodnej szafce czy przedłużającym się pobycie w lodówce, mleko może ulec rozwarstwianiu oraz gęstnieniu. Dzieje się tak, ponieważ mleko kokosowe jest produktem obfitym w tłuszcze - proces tężenia zachodzi w sposób naturalny i nie wpływa na jego jakość. Przeciętny okres przydatności dla poprawnie przechowywanego mleka kokosowego wynosi od 2 do 5 lat.O zepsuciu mleka świadczy przykry, kwaśny zapach i zmieniony kolor.
Co robić, jeśli mleko stwardnieje?
W przypadku, gdy mleko kokosowe zmieni swoją konsystencję należy przełożyć zawartość opakowania do garnka lub rondelka, a następnie podgrzewać na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po upłynięciu 5-10 minut mleko powinno powrócić do swojego pierwotnego stanu. Możemy też przerwać podgrzewanie wcześniej, aby uzyskać inną, pożądaną konsystencję.
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Producent: Thai Tan Foods International Co., Ltd.
Kraj pochodzenia: Tajlandia