Śledź w sosie musztardowym z kawiorem
Sałatka Śledziowa
Tacka 400 g netto
Śledź króluje na naszych stołach od dawna. Nasze spotkania w gronie znajomych, imprezy rodzinne pokazują odsłonę śledzia w różnych wariantach. Jest lubiany jako przystawka na imprezach. Chętnie spożywany jest, także jako codzienny posiłek.
Śledź to ryba tłusta, jednak jej zaletą jest mała kaloryczność, 100 g śledzia dostarcza tylko 160 kcal.
Na naszych pozostałych aukcjach zakupią państwo śledzie w przeróżnych wariantach bezpośrednio od producenta.
Składniki:
- Krojone filety śledzia atlantyckiego 35,0% (filety śledziowe marynowane bez skóry 99,5%, zalewa: woda; sól; regulatory kwasowości: kwas octowy, ocet spirytusowy; substancja słodząca: sacharyny),
- śmietana ( śmietanka pasteryzowana, bakterie fermentacji mlekowej oraz Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium),
- jogurt naturalny (mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, odtłuszczone mleko w proszku, bakterie jogurtowe),
- cebula,
- musztarda 10,0% (woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól przyprawy, barwnik: kurkumina),
- miód naturalny,
- czarny kawior 0,8 % (ikra z gromadnika 45%, ikra śledzia 45%, sól, barwniki: karmel amoniakalno-siarczynowy, czerń brylantowa PN; stabilizator: guma ksantanowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: benzoesan sodu),
- gorczyca regulatory kwasowości (mleczan potasu, octany sodu),
- cukier,
- natka pietruszki suszonej.
- Zawiera substancje słodzące i cukier.
Wartość odżywcza
- Wartość energetyczna: 608 kj / 145 kcal
- Tłuszcz: 8,6g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,0g
- Węglowodany: 8,3g w tym cukry: 7,1g
- Białko: 8,6g
- Sól: 1,26g
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od 0 do +4 stopni Celsjusza. Po otwarciu przechowywać w temperaturze od 0 do +4 stopni i spożyć w ciągu 72 godzin.
Producent: Good Food Catering Łukasz Hejman
Wyprodukowano w: Polsce
Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 2 tygodnie