Krem z Pistacji 500g Zdrowa Żywność KoRo
Produkt SPECJALNIE sprowadzany DLA CIEBIE, dla TWOJEGO podniebienia "Wegański Mus Pistacjowy"
- Wykonane w 100% z orzechów pistacjowych;
- Kremowa konsystencja;
- Przyjemna słodycz;
- Źródło białka;
- Wszechstronne, zarówno jako dodatek do słodkich potraw, jak i do uszlachetniania pikantnych dań;
Masło Pistacjowe Bio
średnie wartości odżywcze na 100 g
Wartość kaloryczna (w kj / kcal) .................. 2690/650
Tłuszcz ..................................................................... 56 g
w tym: nasycone kwasy tłuszczowe ................ 12 g
Węglowodany ........................................................ 7,4 g
w tym cukry ...................................................... 3,8 g
Błonnik ................................................................... 7,4 g
Białko ...................................................................... 25 g
Sól ............................................................................. 0 g
Pasta z Pistacji - Informacje
Nr artykułu PISTA_001
Pochodzenie Surowiec: Iran Musing: Włochy
Waga 0,5 kg
Marka KoRo
EAN 4260335834848
Arkusz danych Specyfikacja na @
Od producenta Dodatkowe informacje o produkcie w dalszej części
Producent KoRo Handels GmbH, Koppenplatz 9, 10115 Berlin
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu. Wymieszaj nagromadzony olej.
Składniki 100% PISTACJI, obrane i pieczone
Zanieczyszczenie krzyżowe Może zawierać śladowe ilości ORZESZKÓW ZIEMNYCH, NASION SEZAMU i innych ORZECHÓW.
Opis produktu Przecier pistacjowy
Dystrybutor AD.CON Sp. z o.o.
Wszystko na temat Masła Pistacjowego Bio
Małe, zielone, słone: jedna z najpopularniejszych przekąsek telewizyjnych ze wszystkich - pestki pistacji. Obrane, upieczone i zamienione dla Ciebie najlepsze pistacje w kremowe puree. Oprócz wszystkich innych maseł orzechowych firmy KORO, wizualną atrakcją jest masło pistacjowe o złotozielonym kolorze. Prawdziwa atrakcja w Twojej kuchni, której nie możesz przegapić!
Mus pistacjowy – Co się za tym kryje ?
Pistacje to owoce drzewa pistacjowego. Drzewo należy do rodziny sumaków i osiągając do 12 metrów wysokości jest prawdziwym gigantem. Do tego dochodzi żywotność, w wieku do 300 lat pistacja jest jedną z najstarszych kwitnących roślin uprawnych. Pistacje pochodzą z Bliskiego Wschodu. Jednak dziś rosną głównie w krajach arabskich i orientalnych, a także w USA. Aha, i jeszcze jedno: pistacja wcale nie jest orzeszkiem, jest to jeden z owoców pestkowych. Są to tak zwane owoce zamykające, które otaczają jądro drzewnym rdzeniem.
Wszechstronny w kuchni
Na słono czy na słodko: Twoja decyzja! Lody pistacjowe są również bardzo łatwe do wykonania z musu pistacjowego. Możesz więc po prostu zmiksować swoje ulubione mleko z odrobiną puree z pistacji, a następnie dodać pozostałe składniki - i nie zapomnij: jesteś magiem w kuchni. To, czy wyczarujesz lody wegańskie, czy mleczne, zależy wyłącznie od Ciebie! Z musem pistacjowym można ogólnie modyfikować i udoskonalać wiele potraw. Co powiesz na tiramisu z kremem pistacjowym lub ciasto pistacjowe? A Twoja sałatka lub pasta do smarowania również cieszyłyby się nowym smakiem.
Czysta przyjemność
Otrzymujesz doskonałe puree pistacjowe bez domieszek - czysta przyjemność bez dodatków: bez soli, bez dodatkowego tłuszczu i oczywiście bez cukru! Ponadto przecier pistacjowy pochodzi z kontrolowanych upraw ekologicznych. Pakowany jest na miejscu w hermetyczne słoiki, dzięki czemu zapewniamy bezkonkurencyjny stosunek ceny do jakości!
Myśleliśmy dalej: otrzymujesz 500 g czystej przyjemności. Wiemy, jak szybko taka mała szklanka może się opróżnić. Więc teraz możesz kupić własne puree pistacjowe bezpośrednio online i zadowolić swoje podniebienie!
Krem z Pistacji - Pytania i odpowiedzi
Jaka jest różnica między puree pistacjowym a kremem pistacjowym?
Z reguły masło orzechowe jest czystym przetwarzaniem w 100% orzechów bez żadnych innych dodatków. W wielu przypadkach do kremu orzechowego dodaje się cukier lub inne składniki. Ale bądź ostrożny: są oczywiście wyjątki.
Czy przecier pistacjowy jest dobry na odchudzanie?
Niestety musimy Cię zawieść. To, czy schudniesz, czy przybędziesz na wadze, zależy przede wszystkim od spożycia energii. Spożywane produkty nie odgrywają tu prawie żadnej roli. Dlatego powinieneś zwracać większą uwagę na to, co i ile spożywasz. Uwaga: nawet jeśli pokarmy wysokotłuszczowe mają większą gęstość kalorii - nie eliminuj ich z diety! Ponadto niezastąpione są doznania smakowe!
Czy sos pistacjowy od KoRo jest wegański?
Ale oczywiście! Nasz mus pistacjowy składa się w 100% z pistacji i dlatego jest niezmiennie wegański - bez dodatków, bez dodatku cukru, bez soli i bez innych dodatków. Nie ma więc na co uważać - po prostu łyżeczką i ciesz się.
Jak przechowywać przecier pistacjowy?
To zależy wyłącznie od Ciebie. Możesz schować sos pistacjowy do szuflady w kuchni. Możesz również położyć święte masło orzechowe na stoliku nocnym. Nasz przecier pistacjowy po prostu nie lubi ciepła i ciepła. Gdy tylko go otworzysz, idealne będzie chłodne miejsce do przechowywania.
Jak długo utrzymuje się dżem pistacjowy?
Oddajemy to również w twoje ręce - przepraszam, ale nie przepraszam: w zależności od twojego potencjału uzależnienia. Okej, może nie do końca. Nasz przecier pistacjowy należy zużyć w ciągu 18 miesięcy od produkcji, zgodnie z zaleceniami dotyczącymi przechowywania iw kompletnym opakowaniu.
Jak bogate w białko są pistacje?
Jeśli jeszcze go nie wziąłeś z naszej tabeli wartości odżywczych: nasz przecier pistacjowy zawiera średnio 25 g białka na 100 g przecieru pistacjowego. To około 15% całkowitej ilości energii. Możemy więc powiedzieć, że sos pistacjowy jest zdecydowanie źródłem białka. Wszystkie inne wartości odżywcze naszego sosu pistacjowego znajdziesz obok opisu produktu.
Jak mogę sobie wyobrazić smak sosu pistacjowego?
Krok 1: zamknij oczy. Krok 2: Pomyśl z całą mocą o pistacjach i jednocześnie lekko słodkiej nucie. Zaczynamy: Teraz możesz sobie wyobrazić, jak pysznie smakuje nasz sos pistacjowy.
Do czego mogę użyć sosu pistacjowego KoRo?
Nasz dżem pistacjowy można wykorzystać na wiele sposobów! Możesz używać go jako polewy do dań słodkich i pikantnych. Ale jest również świetny do uszlachetniania przepisów.
Wyjaśnienie identyfikacji śladu Masła pistacjowego
W drogerii KoRo przywiązujemy dużą wagę do zadowolenia naszych klientów i oferowania jak najlepszej obsługi. Dlatego chcielibyśmy teraz odpowiedzieć na często zadawane pytanie „Może zawierać ślady…”. Wiele osób jest zaniepokojonych tymi obowiązkowymi informacjami na opakowaniu. Wzięliśmy to sobie do serca i teraz chcemy stworzyć przejrzystość.
Dlaczego stwierdzenie „Może zawierać ślady”?
Chociaż produkt jest uznany za wegański, może zawierać śladowe ilości laktozy. Jest to wymóg obowiązkowy, ponieważ niektóre składniki żywności mogą zostać przypadkowo przeniesione podczas procesu produkcji żywności. Tak jest w przypadku, gdy wegańska żywność jest produkowana w zakładzie produkcyjnym, który również przetwarza żywność pochodzenia zwierzęcego. Na takich opakowaniach często jest napisane: „Może zawierać śladowe ilości mleka”. Nie oznacza to jednak, że żywność faktycznie musi zawierać te ślady. Gdy produkt zostanie użyty jako składnik, musi pojawić się na liście składników. Jeśli tak nie jest i odnotowano tylko odniesienie do śladów, ponieważ producent nie może wykluczyć z absolutną pewnością, że mogą zawierać ślady, co z kolei może prowadzić do reakcji u alergików.
Bezsiarkowe owoce suszone.
Pytanie, które często otrzymujemy od naszych klientów, dotyczy siarki. Uważamy, że w suszonych owocach nie ma miejsca na siarkę, dlatego nie oferujemy takich produktów. Niemniej jednak na opakowaniach można przeczytać: „Może zawierać śladowe ilości dwutlenku siarki".
Przy analizie zawartości siarki w suszonych owocach granicę wykrywalności stanowi 10 ppm (części na milion). Wszystkie produkty, które muszą zawierać więcej niż 10 ppm siarki zadeklarowały „dwutlenek siarki” jako składnik (!).
Podobnie jak w przypadku wszystkich innych śladów, wyrażenie „może zawierać śladowe ilości dwutlenku siarki” nie oznacza, że produkt jest siarkowany, a jedynie, że przetwarzanie produktów odbywa się w tych samych pomieszczeniach produkcyjnych, w których przetwarzane są również produkty siarkowane. Aby więc wykluczyć całkowite zanieczyszczenie, należałoby stworzyć oddzielne pomieszczenia produkcyjne, na które obecnie brakuje nam środków finansowych.
Te procesy produkcyjne dotyczą wszystkich określonych ścieżek.
Wniosek
Cenimy najwyższą możliwą jakość i zawsze unikaliśmy siarki w naszych suszonych owocach. Jest rzeczą oczywistą, że my i nasi dostawcy robimy wszystko, co w naszej mocy, aby uniknąć śladowych zanieczyszczeń- czyścimy obszary produkcyjne i urządzenia, przechowujemy wszystkie produkty w zamkniętych pojemnikach, używamy różnych łyżek do napełniania różnych grup produktów. Są one poniżej europejskiej wartości standardowej dla określenia „niesiarkowane” i są przede wszystkim wskazaniem dla alergików. Zasada ta dotyczy również innych alergenów, takich jak laktoza. Nasze produkty są sprawdzane w uznanych laboratoriach europejskich.
W asortymencie KoRo nie uwzględniamy niczego, co nie spełnia naszych standardów jakości.