Pisti Mandorla
to włoski, delikatny i słodki krem migdałowy o doskonałym składzie, bez dodatku olejów utwardzonych. Stworzony z wysokiej jakości włoskich migdałów, charakterystycznych dla sycylijskich wypieków, nadaje im wyjątkowy smak. Jest doskonały do ozdabiania deserów lub do smarowania pieczywa, deserów oraz do wypieków.
kładniki: migdały 45%, cukier, mleko w proszku, oliwa extra virgin, nieutwardzone tłuszcze roślinne (olej słonecznikowy, masło kakaowe), emulgator: lecytyna sojowa.
Nie zawiera glutenu. Może zawierać śladowe ilości innych orzechów.
Masa netto: 200g
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 2461 kJ/588 kcal
- Tłuszcze 46 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 g
- Węglowodany 30 g
- w tym cukry 27 g
- Błonnik 6,7 g
- Białko 12,79 g
- Sól 0,1 g