Lotus Biscoff Crunchy to krem z belgijskich, korzennych ciasteczek Lotus z drobnymi, chrupiącymi kawałkami ciastek Lotus.
Pyszna alternatywa dla kremu czekoladowego i masła orzechowego. Legendarne ciastka korzenne Lotus doskonale łączą w sobie smaki słodki i słony. Korzenny i karmelowy smak doskonale ze sobą współgrają, tworząc pyszne połączenie. Krem z ciastek Lotus to znakomity zamiennik masła orzechowego lub kremu czekoladowego. Doskonale sprawdza się jako dodatek do kanapek, naleśników, gofrów czy tostów.
Bez wzmacniaczy smaku, bez sztucznych barwników i utwardzanych tłuszczy. Krem nie zawiera barwników oraz aromatów. Doskonały dla wegan i wegetarian. Teraz dla mniejszych łasuchów. w wersji małego słoiczka zasmakujecie niezmiennego smaku karmelizowanych ciasteczek.
Składniki:
- Herbatniki karmelizowane oryginalne 65% (mąka pszenna, cukier, oleje roślinne (palomwy- z odnawialnych i certyfikowanych plantacji, rzepakowy)
- Syrop cukru kandyzowanego
- środek spulchniający (wodorowęglan sodu)
- Mąka sojowa
- Sól
- Cynamon
- Olej rzepakowy
- Cukier
- Emulgator (lecytyna sojowa)
- Kwas (kwas cytrynowy)
W 100 g produktu:
- nergia: 2383 kJ / 571 kcal
- tłuszcz: 35,7 g w tym kwasy nasycone 7,9 g
- węglowodany: 58,8 g w tym cukry: 36,2 g
- białko: 3,2 g
- sól: 0,6 g
Na pomysł kremu z ciasteczek wpadła Els Scheppers - uczestniczka programu "Wynalazcy" w belgijskiej telewizji. Ze swoim przepisem na krem trafiła do samego finału konkursu, gdzie rywalizowało aż 2000 uczestników! Po programie Lotus Bakeries oraz Els Scheppers stworzyli przepis na Lotus Spread!
Historia marki rozpoczęła się W 1932 roku, kiedy to belgijski piekarz Jan Boone Sr. wymyślił karmelizowany biszkopt z wyłącznie naturalnymi składnikami. Nazwał go Lotosem, od kwiatu, który symbolizuje czystość. W latach pięćdziesiątych piekarz Boone zaczął indywidualnie pakować swoje karmelizowane biszkopty. Wprowadził je do lokali gastronomicznych jako herbatniki do kawy. Pomysł okazał się strzałem w dziesiątkę. Okazało się, że kawa i ciastka Lotus wzajemnie się uzupełniają. Podbijają smak i tworzą doskonały duet. Na przestrzeni last popularność ciastek Lotus ogromnie wzrosła. Ciastka stały się znane jako dodatek do kawy na całym świecie. Dziś Lotus Bakeries jest nadal firmą rodzinną. Składniki ciastek nadal są naturalne, ich smak równie wyjątkowy, a ciastko równie chrupkie jak to było na początku. Obecnie zatrudniają ponad 1000 pracowników, a ich produkty można kupić w wielu krajach na całym świecie.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pomiędzy 17 a 23 stopnie Celsjusza.
Producent: Lotus Bakeries
Kraj pochodzenia: Belgia
Termin przydatności do spożycia: 06/01/2025