KREM CZEKOLADOWY- LEGALNA SŁODYCZ I BOMBA MINERAŁÓW
Tajemnice doskonałości:
- szlachetny skład: orzechy ziemne, miąższ kokosowy BIO, cukier kokosowy BIO, mleko kokosowe w proszku, roślinny błonnik pokarmowy, kakao, mąka z orzechów ziemnych, lecytyna słonecznikowa (bez GMO), sól himalajska różowa.
- źródło wielu minerałów- poniżej % dziennego zapotrzebowania (RWS) w 100g produktu: miedź- 56% RWS mangan- 47% RWS żelazo- 29% RWS magnez- 28% RWS potas- 28% RWS fosfor- 28% RWS cynk- 16% RWS
- dobre proporcje białka roślinnego względem węglowodanów
W przeciwieństwie do komercyjnych kremów:
- 0% białego cukru lub innych tanich zamienników
- 0% oleju palmowego
- 100% wegański
- 100% bezglutenowy
- 0% GMO
- 0% konserwantów, uszlachetniaczy, aromatów- w 100% naturalny
- z cukrem kokosowym BIO z nektaru kwiatu kokosa (niższy indeks glikemiczny)
- ok. 30% składników certyfikowanych BIO
- bogaty w roślinny błonnik pokarmowy
Co czyni go bezkonkurencyjnym:
Nasz krem to nie tylko minerały pochodzące z orzechów, kakao i cukru kokosowego ale też cenne średnio-łańcuchowe kwasy tłuszczowe (MCT). Kwasy te wykorzystywane są w żywieniu szpitalnym wcześniaków i rekonwalescentów. Udowodniono ich zbawienny wpływ na odporność i poziom cholesterolu (dzięki 50% zawartości kwasu laurynowego). Kwasy MCT doceniają również sportowcy. Dzięki szybkiemu wchłanianiu zyskują natychmiastowy zastrzyk energii, pozwalający na oszczędzanie glikogenu mięśniowego w czasie treningu. Dzięki przeważającej zawartości białka (26% RWS) nad węglowodanami (tylko 13% RWS) jest zalecana w dietach niskowęglowodanowych sportowców jak i dla osób dbających o sylwetkę i wydolność organizmu.
Kogo zachwyca:
- świadome matki małych łasuchów
- wegan
- koneserów słodyczy na nieustannej diecie
- osoby na diecie bezglutenowej, nieskowęglowodanowej, bezlaktozowej, paleo, ketogenicznej