KREM BALSAMICZNY Z POMARAŃCZĄ OPHELLIA GREEK PRODUCT
KREM BALSAMICZNY Z POMARAŃCZĄ zrobiony z winogron ocet balsamiczny słynie z bogatego smaku i aksamitnej czerni. Jest fermentowany w drewnianych beczkach, podobnie jak wino, a smak octu balsamicznego potęguje się, im dłużej dojrzewa. Im gęstszy i bardziej intensywny staje się smak, tym mniej trzeba dodawać do potraw, aby wzmocnić smak i podkreślić je. Pyszny produkt do sałatek, pieczeni, warzyw i wielu innych zastosowań.
SKŁAD: POMARAŃCZE (40%), SKONCENTROWANY MOSZCZ WINOGRONOWY (30%), OCET Z WINOGRON (25%), FRUKTOZA (5%).
Data ważności: 06/2025
Gładkie, gęste i lepkie o wyraźnym słodkim smaku, który na finiszu wspaniale przechodzi w przyjemną kwaskowatość.
Jak podawać?
Krem balsamiczny stosujemy jako dodatek do potraw zimnych, sałatek i deserów. Zalecany także do potraw ciepłych, zwłaszcza do marynaty czerwonego mięsa i dziczyzny.
Świetny smak i zapach potrawy to jeszcze nie wszystko. Równie silnie na nasze zmysły działa jej wygląd. Dlatego zawsze dobrze mieć pod ręką krem balsamiczny - wspaniale uszlachetni potrawy.