Glazura balsamiczna, coraz śmielej pokazująca się na polskich sklepowych półkach, to nic innego, jak aromatyczny, słodko-kwaśny sos. Glazura balsamiczna firmy Octim – w odróżnieniu od innych tego typu produktów – powstaje w innowacyjny sposób: z octu jabłkowego. Całość dopełnia przyjemny aromat owoców żurawiny . Co ważne, to pierwsza całkowicie polska glazura balsamiczna na rynku. Nawet jej kluczowy składnik, ocet jabłkowy, jest produkowany tylko z polskich jabłek i bez konserwantów. Oferowana przez lokalnego producenta z urokliwego Olsztynka stanowi atrakcyjną konkurencją dla zagranicznych produktów.
Gęsta, a zarazem delikatnie płynna konsystencja glazury balsamicznej sprawia, że idealnie nadaje się do dekoracji gotowych dań i świeżych sałatek. Subtelnie przełamie smak truskawek czy arbuza. Glazura stanowi doskonały dodatek do potraw z grilla oraz serów dojrzewających. Kucharze chętnie dodają ją do zup kremów, a nawet deserów lodowych i ciast.
Termin przydatności 07/12/2018