Kran Do Arbuza
- Przeznaczony do arbuza, dyni, melona i ananasa
- Idealny na imprezy w ogrodzie i domówki
- Doskonała alternatywa dla ponczu
- W zestawie: kranik ze stoperem, dysza z nakrętką, przyrząd do przebicia owocu oraz instrukcja obsługi
- Nie należy zapełniać owocu gęstym płynem lub pozostałościami miąższu
- Materiał: tworzywo sztuczne, stal nierdzewna
Uwielbiasz organizować imprezy w domu lub ogrodzie i raczyć Gości wymyślnymi trunkami? Udało Ci się znaleźć recepturę na idealny poncz? Jego największą zaletą jest przede wszystkim świeżość i niepowtarzalny smak. Dodatkowo znajomi czują się bardzo swobodnie, ponieważ sami mogą pozwolić sobie na dolewkę.
Przedstawiamy Kran Do Arbuza, który zamieni owoce takie, jak arbuz, dynia czy ananas w doskonałe naczynie na każdy trunek. To doskonała alternatywa dla ponczu (miąższ i gęsty płyn może zatkać kran). I do tego, jak oryginalnie prezentuje się wśród przekąsek i innych napojów.
Jak przygotować odpowiednio owoc? Aby mieć pewność dużej stabilności, należy odciąć spód tak, aby arbuz czy ananas stał solidnie przez cała imprezę. Kolejnym krokiem jest wycięcie góry owocu, a następnie pozbycie się miąższu ze środka. Można go później wykorzystać do produkcji ponczu. Montaż Kranu Do Arbuza to nic trudnego. W zestawie dołączony jest specjalny przyrząd, którym przebija się skorupę owocu tak, aby uzyskać idealny otwór na solidne zamontowanie kranika. Kran powinien być zamontowany ok. 6 cm nad spodem owocu. Warto też postawić arbuza, ananasa lub dynię na talerzu, gdyż pod spodem może zebrać się odrobinę soku. Ostatnim krokiem jest montaż dyszy i właściwe dokręcenie nakrętki wewnątrz owocu, dla lepszej stabilności aparatury. Dzięki takiemu zestawowi zyskujemy nie tylko świetną atrakcję na domowe imprezy, ale również dodatkowe i oryginalne naczynie na każdy trunek.