Krajalnica żywności 310p2T jest precyzyjną maszyną umożliwiającą krojenie żywności na plastry różnej grubości.
Krajalnica przeznaczona do użytku w sklepach, cateringu i gastronomii.
Idealna do krojenia sera.
Regulacja grubości plastra realizowana jest płynnie w zakresie od 0 do 16mm.
Krajalnica jest zaprojektowana i wykonana w sposób zapewniający utrzymanie najwyższych warunków sanitarnych.
Optymalny kąt pochylenia stołu w połączeniu z odpowiednio dobranym kształtem płyty dociskowej zapewnia pewny grawitacyjny docisk krojonej żywności.
Ergonomiczny kształt uchwytu stołu powoduje, że krojenie żywności jest proste i przyjemne.
Harmonia kształtów nowoczesnej linii wzorniczej umożliwia adaptacje urządzenia do każdego wnętrza.
Krajalnica spełnia standardy CE w zakresie bezpieczeństwa i higieny.
Dane techniczne:
Moc: 160 W (napęd noża)
Wymiary: 615 x 397 x 407 (H) mm
Rozstaw Nóżek: 445 x 315 mm
Pochył stołu podawczego do noża: 45o
Wymiary stołu: 220 x 200 mm
Średnica noża: 250 mm
Poziom hałasu: ≤ 70 dB
Zasilanie: 1 faza 230V 50Hz
Ciężar: 23 kg
Wykończenie: elementy krajalnicy mające kontakt z żywnością wykonano z blachy nierdzewnej
Materiał noża: stal węglowa pokryta warstwą chromu
Nóż, pokrywa noża i płyta oporowa pokryte teflonem.
Ostrzarka noża: integralna z maszyną
Ograniczenia: nie można kroić produktów zamrożonych, z kością, nieżywnościowych
Zaleca się krojenie sera na plastry schłodzonego do temp. 7 - 10o C.
Konserwacja:
Elementy maszyny stykające się z żywnością myć codziennie, po myciu osuszyć.
Zabrania się mycia całej maszyny strumieniem wody.
Codziennie smarować maszynę olejem maszynowym (nie stosować oleju jadalnego).
Aby uniknąć przedwczesnego zużycia ściernic ostrzarki, Nóż ostrzyć wyłącznie czysty (bez resztek krojonego produktu).